БНТ най-после ще излъчи филма "Моралът е доброто", след като веднъж го спря

Документалният филм “Моралът е доброто”, посветен на покойния юрист Кристиан Таков, най-после ще бъде излъчен в ефира на БНТ. Това ще се случи на 4 март от 17:30 ч.

Новината съобщи лично режисьорът на продукцията Веселин Диманов в своя публикация във Фейсбук.

В средата на декември миналата година изданието "Mediapool" съобщи, че "Моралът е доброто" е бил предвиден да се излъчи в ефира на Националната телевизия на 2 януари 2024 г. от 21:30 часа - решение, което Управителният съвет на медията, начело с Емил Кошлуков, по-късно промени.

Изданието тогава направи връзка между решението на ръководството на БНТ и някои от сцените във филма. В част от тях са представени протестите срещу кабинета "Орешарски" след избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Генерален директор на БНТ и тогава, и все още е Емил Кошлуков макар неговият мандат да изтече още миналата година. В момента той продължава да заема поста до избирането на нов директор - но такъв конкурс не може да бъде започнат заради поредица от тактически паузи и съдебно дело, което бави процеса.

Премиерата на филма беше през ноември 2022 г., а впоследствие беше показан в редица населени места в страната, както и в чужбина. В момента той може да се гледа и в каталога на HBO Max.

В документалната продукция Диманов показва света известния общественик Таков чрез архивни кадри и документи, голяма част от които не са били публикувани досега.

Те се редуват с интервюта със семейството му, приятели, колеги и съмишленици, определящи Кристиан Таков като "един от най-светлите герои на българския преход", "радикален, но прав","въплъщение на желанието на цяло едно поколение да види света в България по-справедлив".


Създателят на "Моралът е доброто" прави филм за Милен Цветков


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024