Създателят на "Моралът е доброто" прави филм за Милен Цветков

Режисьорът Веселин Диманов, създател на филма „Моралът е доброто“ за покойния юрист Кристиан Таков, прави документален филм за телевизионния водещ Милен Цветков.

"Към днешна дата съм провел повече от 50 интервюта и беседи с негови колеги, приятели и близки. Ясни са и първите партньори на продукцията", пише Диманов във Фейсбук, като добавя, че снимките по филма ще започнат в началото на следващата година.

Популярният телевизионен водещ загина в катастрофа през 2020 г. , когато 22-годишният Кристиан Николов се вряза в колата на Цветков на кръстовище пред столичния мол „Парадайз“ с превишена скорост.

  • Журналистът почина вследствие на причинените от инцидента травми, а разследването установи, че Николов е шофирал под въздействието на четири различни вида упойващи вещества.
  • На втора инстанция Николов беше осъден за убийство по непредпазливост и получи наказание 9 години лишаване от свобода със забрана за управление на МПС за 10 г.
  • Прокуратурата и частните защитници на семейството на Милен Цветков обаче настояват делото да бъде върнато за ново разглеждане и да се приеме утежняващия състав - убийство при условия на евентуален умисъл. Мотивът им е, че Николов е шофирал под влиянието на наркотици и не е направил опит да спре, преди да се вреже в колата на Цветков.

Веселин Диманов е режисьор и на филма „Моралът е доброто“, посветен на покойния юрист Кристиан Таков.

Премиерата на филма беше през ноември 2022 г., а впоследствие беше показан в редица населени места в страната, както и в чужбина. В момента той може да се гледа и в каталога на HBO Max.

Във филма Диманов показва света на известния общественик чрез архивни кадри и документи, голяма част от които не са били публикувани досега.

Те се редуват с интервюта със семейството му, приятели, колеги и съмишленици, определящи Кристиан Таков като "един от най-светлите герои на българския преход", "радикален, но прав","въплъщение на желанието на цяло едно поколение да види света в България по-справедлив".


Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков Кристиан Николов се явява пред съда 3 г. след убийството на Милен Цветков, делото отново е отложено

Рекламен плакат за филма "Моралът е доброто" Филмът за Кристиян Таков идва в HBO Max за Деня на независимостта - 22 септември


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Текстове от партньори

Работното време на Kaufland по време на празниците

Магазините ще бъдат с намалено работно време на Великден и Гергьовден

18:03 - 30.04.2024
Важно днес

Кабинетът "Главчев" разреши частна детска болница, докато държавата още не може да построи своя

Новината провокира възмущение на Обществения съвет за Национална детска болница

17:04 - 30.04.2024
Важно днес

Нетаняху обяви, че Израел ще нахлуе в Рафах - със или без сделка за заложниците

В Кайро се проведе нов кръг преговори за прекратяване на огъня

16:55 - 30.04.2024
Важно днес

Мъж с меч уби 13-годишно момче и рани други четирима в Лондон

Предполагаемият 36-годишен извършител е арестуван. Засега разследващите не определят атаката като терористична.

15:39 - 30.04.2024
галерия

Сериалите, които ще гледаме през май 2024 г.

Няколко дългоочаквани завръщания, нов Доктор Кой и още

15:23 - 30.04.2024