БНТ свали предаването "Бизнес.БГ" от ефир. Според Кошлуков водещата излиза в майчинство Снимка: © БНТ

Новината е обновена в 12:33 ч. на 7 януари 2023 г.


Българската национална телевизия спира икономическото предаване "Бизнес.БГ". Това става ясно от публикация във Facebook страницата на предаването.

Решението е взето от ръководството на телевизията, а в официалното съобщение не бяха посочени мотивите за това. Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков обаче коментира решението в коментар под пост на журналистката Миролюба Бенатова относо спирането на предаването. Той го аргументира с това, че водещата е бременна и излиза в майчинство.

По думите на генералния директор, телевизията подготвя ново икономическо предаване.

"Когато създадох "Бизнес.БГ", исках да имаме силно, полезно икономическо предаване и сега работим по това. Водещата, като се върне, ще се включи. Предвиждам да го направим по-динамично, интерактивно и с много видео, не само говорещи глави", пише Кошлуков в коментар във Facebook.

Водеща на предаването е журналистката Илина Бисерова, която по-рано съобщи, че спирането на "Бизнес.БГ" съвпада с нейно "отсъствие по лични причини".

"Бизнес.БГ“ започва излъчването си по обществената телевизия през септември 2019 г., като тогава негов водещ е известният икономически журналист Марио Гаврилов. През април 2020 г. той е сменен от Бисерова, след като договорът му с телевизията изтича.

Предаването се фокусира върху новини и анализи от света на бизнеса и разисква теми за пазари, инвестиции, спадове и пикове, пише в сайта на БНТ.

До октомври 2022 г. предаването се излъчваше в праймтайма на телевизията - всяка сряда от 21:00 ч., но часовият му пояс беше променен в неделя от 13:30 ч. Бисерова не е на екран от 16 октомври. Оттогава тя е замествана от нейния колега Николай Минков. Последният ефир на "Бизнес.БГ" е бил на 18 декември.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Евакуираха дом за възрастни хора заради пожарите в ямболското село Воден

Пожарникари и доброволци продължават борбата с пожарите

17:43 - 17.07.2024
Политика

Първи тест за евродепутатите от България. Кой как гласува в резолюцията за Украйна?

Пълна промяна при Елена Йончева, БСП отказа да гласува помощ за Киев

17:21 - 17.07.2024