Създателят на "Сексът и градът" Дарън Стар не може да разкаже историята на Емили в Париж (главната героиня в едноименния сериал на Netflix), без да вкара в сюжета поне един харизматичен мъж.

Той не е богат и мистериозен като "Тузаря", но е също толкова чаровен и неустоим - Габриел е съседът на Емили, млад и талантлив готвач в квартален парижки ресторант, ангел-спасител на младата американка, която се опитва да преобърне представите на френските си колеги за мода, лукс и маркетинг.

В ролята на Габриел влиза 32-годишният Люка Браво, роден в Ница, прекарал по-голямата част от живота си в Париж, завършил актьорско майсторство в Американската академия за драматични изкуства в Лос Анджелис между 2007 и 2010 г. Син на бившия футболист от националния отбор на Франция и "Пари Сен Жермен" Даниел Браво, Люка е сред актьорите, които лесно могат да се впишат не само във френски, но и в чуждестрани продукции.

Докато влиза в образа си, той преоткрива Париж през очите на американските си колеги и се възхищава на усилията, които снимачният екип полага за усъвършенстване на работата: "Всички дребни детайли, които ние във Франция сме склонни да отхвърляме, защото смятаме за разхищения, в САЩ се възприемат като нещо първостепенно, което представлява интегрална част от кинематографичното усещане", казва той в интервю за Vogue.

Бонжур, Габриел! Кой е Люка Браво, чаровният готвач от "Емили в Париж"

Колкото до критичните гласове срещу сиропирания и не особено достоверен образ на живота в града, който сценарият на "Емили в Париж" изгражда, Браво е склонен да прояви разбиране.

"Ние представяме клишета и представяме само една визия за Париж. Париж е един от най-разнообразните градове в света. Тук имаме толкова много начини на мислене, толкова много националности, толкова различни квартали. Цял един живот няма да ни стигне, за да опознаем всичко, което се случва в Париж. Цял свят се е събрал в един град. Но ако искате да разкажете една история за Париж, ще трябва да изберете перспектива. Трябва да изберете визия. Френските критици не разбраха, че сериалът представя просто една визия. Казват: "О, но това не е Париж". Разбира се. Париж е много неща", коментира Браво.

Той също смята, че типажът на французите отдавна е излязъл извън стереотипите. Браво предпочита постоянната еволюция на френската мода и изобилието от стилове, които може да се срещнат по улиците на Париж. Общият знаменател между всички различия е вкусът към всичко красиво във Франция: "хубавото вино, литературата, кухнята, изкуството да се оплакваме, без да си вярваме".

Образът на Габриел му пасва толкова добре по една важна причина - умението на Дарън Стар да подбира актьори, които се доближават по характера си до основния персонаж.

Когато той започва да снима "Емили в Париж", има идея само за два епизода. Сценаристите обичат да дописват сцените, докато той намира "лицата" на своите герои. След това всички се събират и започват да опознават актьорите си, за да адаптират персонажите по характера на хората, които ще се превъплътят в тях.

Искате нещо весело? Гледайте "Emily in Paris" по Netflix! Искате нещо весело? Гледайте "Emily in Paris" по Netflix!

Затова и в ролята на Габриел има толкова много елементи от самия Люка - особеност, която не винаги помага в снимачния процес.

"Има един по-сложен момент в определени сцени, в които човек си дава сметка, че не би могъл да реагира по този начин насила, но трябва да си даде сметка, че сериалът не е създаден за неговия живот - тази граница трябва да се следи и да се спазва. Голяма част от мен е вградена в Габриел, но всичко останало принадлежи на един художествен персонаж", казва той.

Като актьор, преминал едновременно през френска и американска школа, Люка Браво открива фундаментални разлики между двата стила.

Първоначално той се придържа към минималистичен подход при влизането в ролите си, докато не започва да се адаптира към изискванията на американското кино: "Играта е много по-показна, физическа, открита, изразена. На финала всичко е много забавно. Това е като танц, мелодия, а когато си в синхрон с партньора си, става изключително приятно".

Люка Браво - интервю - Емили в Париж

Браво се възхищава на актьорското майсторство на Дензъл Уошингтън и Марк Ръфало. Освен че са непогрешими в техниката си и богати на нюанси в играта си, това, което го вдъхновява в тяхната кариера, е умението им да подбират важни и непреходни роли.

Французинът харесва и Матю Макконъхи, когото дава за пример като актьор, способен да се трансформира в най-разнообразни персонажи: "Започва с комедии, с доста леки филми, но впоследствие се преоткрива с "The Lincoln Lawyer", "Dallas Buyers Club", "Interstellar". Намирам за възхитителна възможността да преоткриваш кариерата си и да опитваш различни стилове".

Освен че се занимава с кино, Люка Браво е професионален модел. Работи за Viva Model Management в Париж и е участвал в няколко големи рекламни кампании.

През 2017 г. Браво влиза в ролята на шофьор на такси в реклама на Chanel с Ели Бамбър.

Най-романтичното място в Париж според него е паркът Бют Шомон - "фантастично място, за което не се говори много. Една дълга разхока с изкачване по малкия хълм, обиколка край езерото, преход през пещерата - обожавам да се разхождам, да откривам нови неща, да си взаимодействам с хората, в стила на "Before Sunrise" с Жюли Делпи".

Типично за Габриел от "Емили в Париж"? Засега няма официално потвърждение за втори сезон на сериала, но Дарън Стар твърди, че вече има някои добри идеи за продължението - "Емили ще бъде все по-вплетена в материята на света, в който живее. Ще бъде по-истински жител на града. Ще е стъпила по-стабилно на краката си".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024