Боримиров се отказа от спортния комплекс в "Бояна", общината ще му търси "друго подходящо място" Снимка: © Булевард България

Бившият футболен национал Даниел Боримиров се е отказал от проекта си за строителство на спортен комплекс върху общински терен в столичния кв. "Бояна" след натиска от страна на местните жители.

В замяна на отказа му - кметът на София Йорданка Фандъкова е поела анжажимент "той да реализира проекта си на друго подходящо място в града ни".

Игрището в "Бояна" ще остане с естественото си озеленяване и със свободен достъп за всички хора. Това става ясно от съобщение на Фандъкова след среща с местните жители, организирана няколко часа след като стана ясно, че главният архитект на район "Витоша" е отменил разрешението за строителство върху спорния терен.

"Днес се срещнах с част от гражданите, които протестираха срещу проекта за изграждане на футболни игрища с изкуствена трева, кортове за тенис, съблекални, бистро и детска площадка на бившия футболист от националния ни отбор Даниел Боримиров. През седмицата се срещнах и с г-н Боримиров, който отговорно и с разбиране се съгласи да не реализира проекта на игрището в „Бояна", пише Йорданка Фандъкова във Facebook-профила си.

Тя посочва, че договорът за наем е бил одобрен след единодушно решение на стария състав на СОС през 2019 г.

"Пропуск е, че проектът не е бил представен от районната администрация на гражданите от квартала, за да се чуят навреме аргументите на местната общност, с които съм съгласна, както и да не подвеждаме инвеститори", казва тя.

В София има много места, които се нуждаят от нови възможности за спорт, така че моят ангажимент към г-н Боримиров е той да реализира проекта си на друго подходящо място в града ни, казва още Йорданка Фандъкова.

Бившият футболист възнамеряваше да започне да строи на терена на ст. "Кривуля" съвсем скоро и намеренията му щяха да се осъществят, ако не се беше случило организираното недоволство на гражданите на "Бояна".

0,22 лв. наем на кв.м. в "Бояна": Защо кварталът се бунтува срещу спортния комплекс на Боримиров

Теренът на игрището е едно от малкото места за игра и разходки между жилищните сгради в квартала. Срещу наем от 2000 лв. на месец за 9 декара земя, Боримиров щеше да използва общинската земя, за да построи частен клуб с футболни игрища и тенис кортове, заведение и детска площадка.

Първоначално пректът беше защитаван както лично от Боримиров (който твърдеше, че вече е инвестирал около 2 млн. лв.), така и от БФС, които излязоха с позиция в негова подкрепа.

Съветници от "Демократична България" в СОС започнаха процедура по прекратяването на договора.


Бербатов вкара полъха на промяната, Михайлов затръшна прозорците

Тодор Чобанов е отстранен като зам.-кмет на София


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024