Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов реши да смени тона и започна груба атака, насочена срещу Христо Иванов и служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

Борисов се появи в поморийското село Бата, чийто кмет Георги Георгиев беше задържан от МВР за 24 часа преди изборите по подозрение в подготовка за купуване на гласове. Впоследствие районният съд в Бургас беше сезиран и отмени заповедта за ареста на Георгиев.

Кметът на Бата и Борисов влязоха в диалог, в който коментираха, че задържането станало, за да се сплашат хората да не гласуват за ГЕРБ. Малко по-късно обаче Георгиев се похвали, че от 210 от 360 души в селото са дали гласа си за партията.

"Тоя подмазвач Христо Иванов, който се подмазва на ДПС, да дойде тук - това ли му е демокрацията. Това ли ти е реформата, бе? Не ви ли е срам да се целувате с Бойко Рашков, бе? И да се правите пред хората на демократи? Не ви ли е срам?", започна тирадата си Бойко Борисов.

"След една година - българите са такива... сега обичат да им се пее, чака-рака. Ще видите Тошко-Мошко и подобни след 6-7 месеца. Нека да изкарат колкото може повече, после ние ще се оправим. Корнелия казала, че ще участва. Ами тя сега си има министри, областни управители, зам.-областни управители, зам.-министри. Те само договарят постове. Но те не ме интересуват. Тех съм ги бил, бил, бил. Ей сега на тези избори пак ги пребихме БСП. Колко пъти, толкова.

Но за тоя, където се представя за демократ и иска да прави той реформа, той щял да прави реформа. Мързеливци такива. Да задържат невинни хора. Прилича ли на мутра? Не ви ли е жал, бе? Семейства имат", каза той, повишавайки тон.

Без да споменава името на Бойко Рашков, Борисов премина към ругатни и по адрес на вътрешния министър.

"Не съм в парламента само защото ще си изпусна нервите. Ще ме чегърта и да се саморазправи тоя пияница. С гол г*з таралеж ще мачкаш. Това мога да ти кажа. Нещастник такъв, ще плашиш хората и ще ги арестуваш. Това да не ти е 44-та година, бе?", продължи Борисов, докато симпатизанти на ГЕРБ на площада в Бата му ръкопляскаха.

Обидите му дойдоха ден след като Рашков участва в парламентарен контрол по повод искането за оставка на главния прокурор Иван Гешев и задочно атакува Борисов, като го обвърза с мутренските времена от 90-те. Първоначално депутатът от ГЕРБ Тома Биков обвини Рашков за това, че е бил ръководител на Следствието във времената на разцвет на силовите групировки и не се е справил с престъпността. Рашков отговори: "Съжалявам само за това, че не се справихме с вашия лидер. Но има време".

Дъщерята на кмета на с. Бата коментира, че единственото нещо, което полицаите открили при обиска, е бил списък с гостите на сватбата й.

"И моите деца страдаха така като вас. Щото като слушат тоя как щял да се саморазправя с мене, страдат", каза още бившият премиер.


"Tи все отстъпваш, настъпи един път и ги смачкай..."


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Kaufland е марка №1 за 2022 година

Компанията събра най-голям процент от гласовете в 14-ото издание на потребителската класация „Любимите марки“

Кирил Петков: Решението за 70-те руснаци е на Съвета за сигурност, в който участва и представител на Радев

Депутатите отново се скараха заради искането за прекъсване на гласуването на бюджета

Изгонването на 70-те руски дипломати е обсъждано на закрито заседание на кабинета

Лена Бориславова: Решението е на МВнР, а не на премиера

БСП няма да преговаря с ПП. Заради руските дипломати и ако Кирил Петков е кандидат-премиер

Корнелия Нинова поиска Румен Радев да свика КСНС заради изгонените руснаци от България

ДДС на брашното неочаквано стана 0% след сгрешен вот на Антоанета Цонева

Смут в пленарната зала заради отказа от корекция на решаващия глас при вота

Огнян Минчев: Президентът свика консултации "по армейски", партиите имаха нужда да разговарят

Възможно е да се създаде коалиция, която да избегне поредните предсрочни избори, смята политологът