Премиерът Бойко Борисов призова болните пациенти с Covid-19 да се настаняват и в базите на НОИ и Министерството на здравеопазването, за да се намали напрежението върху болниците. На онлайн заседание на кабинета, излъчено в профила му във Facebook, министър-председателят разпореди на всички министри да бъдат „на първа линия“.

„Пред всяка държавна и частна болница да се направи фургон, в който да се карат хората, да им се взимат тестове и да се диагностицират. НОИ и МЗ - имате хотелски бази във всички региони, там може да се настаняват хората – много по-красиво, много по-удобно е. 23 бази имате“, обърна се той към здравния министър Костадин Ангелов. „Вместо да притискаме болниците – карайте ги в санаториумите“.

Координационният център за Covid - всичко, което трябва да знаем

„Хората разбраха какъв преврат искаше да се направи в България, целта беше да няма правителство, да няма бюджет, да няма финанси, България да колабира. Народът ни повярва, държи ни първа политическа сила, защото вярва, че само ние можем да го измъкнем от криза. Затова желая – разпореждам, колкото и да ми е зле, всеки един от вас, за всеки един случай в своята си сфера – неотстъпно на първата линия“, каза премиерът.

По думите му - хората трябва да разберат, че са "взели правилното решение" и че липсата на оставка е била "само в тяхно добро". "Да се мъчим в най-тежкото време, но ще ги спасим и ще ги изведем и от здравната, и от финансовата, и от икономическата криза. Аз съм убеден, че някъде март-април все пак ще имаме ваксини, ще имаме нещо, което ще спаси света и ще тръгнем напред. Дотогава искам всеки човек да бъде обгрижен, да запазим здравето на всички“.

„В много държави налагат „локдаун“ - затваряме, така е най-лесно. Но държавата трябва да върви. С разум, с разум, с разум“, каза Борисов.

Забавянето на Covid-данните е голям "проблем": Ангелов разпореди проверки в лабораториите

Той е доволен от организацията и реда, създадени от Костадин Ангелов и вътрешния министър Христо Терзийски, след като стана ясно, че автомобили на МВР ще помагат на линейките за транспортиране на болни.

"Ползвате всичко – пожарни, полиция, облеклата. Ананиев е подсигурил абсолютно всичко финансово, което е необходимо. Лекарства - всякакви видове за всякакви болни. Всичко това трябва да се прави незабавно“, каза Борисов.

Спешна помощ: Викат ни за 37 градуса температура, а други хора могат да загубят живота си


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Делян Пеевски получи бустерна доза от медсестрата на Борисов

"Категорично подкрепяме ваксинацията"

Ефектът на Covid-сертификата: Как ваксинирането се ускори за един ден

21 октомври е довел до почти 4-кратно увеличение на поставените дози ваксини

Иван Костов: Партиите са в плен на зловреден популизъм за Covid-мерките

"При това положение трябваше твърдо да се затвори всичко, за да продължат учениците да ходят на училище"

Кацаров след призивите за оставка: Налагам Covid-сертификата, за да спася животи - няма алтернатива

"Правя го с нежелание, но да сте чули тези, които искат оставката ми, да са предложили алтернатива?"

Всички са против покупката на "Нюкасъл" от принц Бин Салман: "Какво ли си мисли вдовицата на Хашоги"

Политици, организации и клубове протестират, феновете на тима се радват

Хората не са луди, политиците са некадърни

Ваксинационната кампания най-после помръдна от дъното - но не заради малодушието на партийните лидери

Прокуратурата разследва кой е авторът на снимката „Pi Ar Sevi Boiko”

Държавното обвинение разследва човека, който засне Гешев да си пише със Севделина Арнаудова - заплашен е със затвор или глоба