Борисов и Ердоган може да са провели среща за кабинет с ДПС, твърди Стоян Михалев от ДБ Снимка: © Screenshot

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов може да е провеждал неформални срещи с турския президент Реджеп Таип Ердоган около това да се направи правителство с ДПС. Такива твърдения отправи депутатът от "Демократична България" Стоян Михалев в интервю пред "Нова телевизия", като каза, че е дочул подобна информация в кулоарите на Народното събрание.

"Журналистите трябва да попитат Борисов, сега като беше в Турция, провел ли е неформални срещи с някои от много висшо ниво, който да го е накарал да направи правителство заедно с ДПС, защото ДПС не трябва да са извън властта", каза той.

Михалев уточни, че не е бил свидетел на подобна среща, но е чул за нея в кулоарите. По думите му зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев нееднократно повтаря, че "вече не може да има управление без ДПС".

Миналата седмица беше съобщено, че лидерът на ГЕРБ е на посещение в Истанбул, за да се срещне с Вселенския патриарх и с българските духовници от църквата "Свети Стефан".

Михалев обясни също, че кандидатурата на Николай Габровски за премиер в проектокабинета на ГЕРБ е насочена не към първия, а към третия мандат, и с нея се прави "реверанс към БСП".

"Предлага се фигура, която не е политически ангажирана, за да я подкрепи БСП - защото това ще е формулата, зад която БСП ще застане заедно с ГЕРБ", твърди той.

Депутатът от "Демократична България" каза, че не е задължително третият мандат да отиде при левицата, за да може това да бъде осъществено. Достатъчно е само БСП и ГЕРБ да се съберат заедно с мандата на друга партия, за да могат да оправдаят действията си пред своите избиратели.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Евакуираха дом за възрастни хора заради пожарите в ямболското село Воден

Пожарникари и доброволци продължават борбата с пожарите

17:43 - 17.07.2024
Политика

Първи тест за евродепутатите от България. Кой как гласува в резолюцията за Украйна?

Пълна промяна при Елена Йончева, БСП отказа да гласува помощ за Киев

17:21 - 17.07.2024