Борисов иска Рашков да провери сигнала за "колосален подкуп" от Татяна Дончева Снимка: © Facebook.com/Boyko Borissov

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска служебният вътрешен министър Бойко Рашков да провери сигнала на Тошко Йорданов, че Татяна Дончева е предлагала 500 хил. лв. за „покупка“ на депутати от „Има такъв народ“.

Бившият премиер каза, че ГЕРБ няма да оставят случилото се „да се замете под килима“. Думите му идват ден след като председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов каза пред БНР, че зам.-председателят на Народното събрание от ИБГНИ искала да разцепи групата на „Има такъв народ“, предлагайки министерски постове и пари на депутати, които да подкрепят кабинет с третия мандат. Дончева отрече обвиненията на Йорданов.

„Вчера председателят на най-голямата парламентарна група каза, че заместник-председателят на парламента Татяна Дончева е давала оферти за купуване на депутати по половин милион лева. По мои сметки им трябваха поне 30 депутати. Ако за всеки депутат дават по половин милион лева, това прави 15 милиона лева. Откъде идват тези пари? Помните ли, че говореха за тайно гласуване на правителството с третия мандат, ако отиде при Мая Манолова? Ето сега всичко се навързва. Щом дават по половин милион лева за депутат, разбирате ли какъв финансов ресурс се изсипва срещу ГЕРБ?", попита Борисов пред журналисти по време на посещение в Айтос.

„И аз се чудя как този блюстител на правото – министър Рашков, не се самосезира? Да прати ГДБОП, да отиде ДАНС, Радев и премиерът не се намесват. Той (б.а. – Тошко Йорданов) казва, че на листче, пред камери, за депутат… Кой е този депутат? Къде е това листче? Къде се случи това? Защо г-н Йорданов, който говори за ГЕРБ, че е мафиотска структура, като истински мафиот мълчи дни наред и чак вчера споделя за този колосален подкуп от половин милион за депутат?“, каза още бившият премиер.

Отделно Борисов заяви, че искал да знае „кой и колко е платил“ да свалят охраната на главния прокурор. През изминалата седмица парламентът прие закон за НСО, според който и бившият премиер няма да бъде пазен от Националната служба за охрана.

Борисов коментира и темата за евентуален нов политически проект на Кирил Петков и Асен Василев. "Не ме интересува дали ще има преливания на кадри между партиите. ГЕРБ е яка партия и си имаме достатъчно подготвени кадри. Но те нарушават Конституцията, правят политически проекти под маската на служебен кабинет. Кой ще гласува бюджет, кой ще носи отговорност?“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Всичко е в услуга на президента, когато на него му е угодно. Той нарушава Конституцията ежедневно. Неговите марионетки си раздават огромния финансов ресурс от олигарсите, които главният прокурор вкара в ареста“, каза Борисов в поредна атака към Румен Радев.


Асен Василев: Ще видя дали има съмишленици, с които можем да направим нещо за България



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024