Борисов поиска контактна група с Радев и служебното правителство за бюджета Снимка: © Screenshot

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска да се направи контактна група с президента Румен Радев и със служебното правителство, която да обсъди приемането на държавния бюджет за догодина.

"Изборите минаха, но е много вероятно да се зададат нови. Затова искам да направите конктаткна група и с президента Радев и със служебното правителство, защото един проектобюджет в такава обстановка неразчетен и незастнали ясно и служебното правителство зад него…ще стане сватбарски бюджет", каза той.

По думите му има опасност да се приеме "популистки бюджет", с който вместо да се решават проблеми ще "гасим пожара с бензин".

Борисов каза, че се надява без нападки парламентарната група на ГЕРБ да "въвлекат" в решаването на създадените проблеми "тези, които ги създадоха". Той каза, че трябвало спешно "да се погрижат" за пенсионерите, армията, битовия потребител и бизнеса и очерта това като първостепенните задачи, които трябвало да се свършат.

Бившият премиер смята, че настоящето финансово състояние на страната ще попречи на членството на страната в еврозоната.

"С тези числа ние еврозона не можем да видим. Все още политически Европа ни желае в еврозоната, но ние трябва да демонстрираме чрез бюджета, че ще овладеем инфлацията, дефицита и ще можем да рефинансираме изтегления досега дълг", обясни той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия удари Харков с 15 ракети C-300, най-малко 7 души са загинали

Местните власти съобщават за 16 ранени при атаките

13:49 - 23.05.2024
Млада България

Епидемия ли е самотата сред младите българи: има ли Gen Z проблем?

Епидемията на самотата не прави изключения, а засяга всички - в това число и младите хора в България. Но до каква степен?

13:25 - 23.05.2024
Важно днес

Норвегия забрани руски туристи да пресичат границата ѝ

Изключения ще има само, ако посещават близки роднини

09:23 - 23.05.2024