Борисов иска смяна на министри при ротацията: Ако ви изпитам, няма да знаете имената им

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заговори за смени на министри при следващата ротация на управляващото мнозинство, когато Мария Габриел би трябвало да поеме премиерския пост.

Борисов се оплака от няколко министри, без да назовава имена, заради липса на очаквани резултати в ресорите им. В групата косвено попадна и Асен Василев, след като бившият премиер постави под съмнение "какво е финансовото състояние на държавата и събират ли се данъците".

Критики бяха отправени и към икономиката, иновациите и растежа, младежта и спорта. Борисов предизвика журналистите да назоват кой е спортният министър на България, след като заподозря, че "ако ви изпитам, няма да знаете имена на министри".

"Не виждам министрите да са смели и да са моторите на тези процеси. Има ротация, като се направи оценката заедно с ПП и ДБ, тогава ще се види", каза той. Според Борисов - Народното събрание работело много "силно" по теми като военната помощ за Украйна, правосъдна реформа (все още неприета в частта с конституционните промени) и енергетика.

От думите му стана ясно, че през март 2024 г. всеки от досегашните министри в кабинета "Денков" ще трябва да защитава постигнатото и започнатите проекти в последните 9 месеца.

Въпреки критиките ГЕРБ няма да подкрепи вота на недоверие, който "Възраждане", ИТН и БСП готвят.

"Ще подкрепим правителството в зала, но не може да си заравяме главата в пясъка за нещата, които не вървят. Именно за това съм критичен, за да се използва времето и да работим още по-добре", каза той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024