Борисов потвърди за нова заплаха срещу него - но отрече да идва от Пеевски Снимка: © Булевард България

Увеличеното ниво на охрана около дома на Бойко Борисов е заради нова заплаха за сигурността му. Това потвърди председателят на ГЕРБ пред журналисти, след като журналистът от BIRD Димитър Стоянов разпространи снимки на мъже в камуфлажни униформи около къщата в Банкя, а Атанас Атанасов постави въпроса пред президента.

Според Борисов - сигналът е "много сериозен" и идва от "една от най-влиятелните служби в света".

"Колегите от ДАНС, МВР, НСО - не съм говорил с тях - са взели някакви мерки", каза той пред журналистите в Народното събрание.

Той обаче определи като "лъжа" хипотезите, че заплахата за живота му може да е свързана с влошаване на отношенията му с Делян Пеевски.

"Всичко бях чувал за Делян Пеевски, но това вече ми дойде в повече. И ме притесни. Защото когато Алексей Петров се зае да се направи сглобка, той успя. Сега това би било с един куршум два заека с това, което сте написали - че Делян Пеевски едва ли не е заподозрян", каза той пред репортерка от ПИК. Това беше една от медиите, които лансираха тезата за връзка на съпредседателя на ДПС с казуса.

Борисов сам представи алтернативно обяснение за новата заплаха срещу него - подкрепата на ГЕРБ за военната помощ за Украйна.

Той отказа да потвърди дали поръчител е руският президент Путин.

"Няма да се плашим, няма да сменяме курса", обяви още той.

Часове по-късно дойде реакция и от съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков, който постави под съмнение източника на заплахата.

"Ако Бойко го пазят специални части заради Украйна, аз трябва да живея в бункер. Хайде стига фалшиви новини, явно страхът му идва от някой в България. #Кой?", написа Петко в профила си във Фейсбук.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

И в затвора, и в ареста - Евелин Банев се яви в съда заради чуждестранните присъди

Вече е образувано дело за кумулиране на трите му присъди

14:15 - 28.06.2024
Важно днес

Калин Стоянов: Брендо може да е влязъл в България преди 2 години. С онзи таен самолет

Тогава сегашният вътрешен министър е директор на ГДБОП

13:01 - 28.06.2024