Борисов обяви "позитивна кампания" и вкара в действие името на Алексей Петров Снимка: © Getty Images

"Нов продукт", нова идеология и позитивна кампания поиска лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от партията си в навечерието на кампанията на изборите "2 в 1" на 9 юни.

Само секунди по-късно като част от "позитивната кампания" Борисов обяви, че истинският баща на "сглобката", както беше наричано правителството "Денков-Габриел", е покойният Алексей Петров.

"Истинският баща на сглобката беше Алексей Петров, той гарантира пред мен за тях", каза той.

Пред симпатизанти в столичния район "Оборище" и в присъствието на бившия кмет Йорданка Фандъкова, санкционирания по закона "Магнитски" бивш финансов министър Владислав Горанов, заместник-председателя на партията Даниел Митов и общинския съветник Антон Хекимян Борисов се похвали, че са направили медийна кампания с нулев бюджет.

"Определихме слоган, огромен екип работи, международни компании, лобистки фирми от цял свят. За нашата ЕНП слоганът е "Сигурна Европа", ние казахме: "Стабилна България, сигурна Европа". Прекрасен слоган, за него ми дължите 200 000 долара," опита се да се пошегува с присъстващите бившият премиер.

Обясни, че предизборните телевизионни клипове ще са по 10 секунди, защото нямало пари за повече.

Пред актива на ГЕРБ Борисов обяви, че партията се е отклонила от консервативния си курс и поиска промяна.

"Трябва да развенчаем мита, че ще се носим по популистки решения. Искам да предложим нов продукт на хората, нова идеология," каза той.

Борисов заяви, че след изборите му партията щяла да влезе в управлението "само ако има мощен резултат" и допусна дори, че няма да им с кого да управлява.

"Вече проблемът е липсата на партньори - за ГЕРБ говоря. Ние след изборите може да изпаднем пак в изолация, защото политическото решение "Възраждане", ПП, ДБ, БСП и ИТН да свалят Росен Желязков показва новата коалиция," почти буквално повтори той думите си от миналата седмица, когато заедно с Делян Пеевски заговориха за нова коалиция в парламента.

Сегашните му прогнози идват само ден след като заяви, че е готов отново да управлява, но под условие, че в евентуален редовен кабинет има "наши премиери и министри".

Сега обаче заяви, че в нови коалиции след изборите партията му няма да влиза.

"Повече ние в сглобки, такива работи не участваме, това са порочни практики."

Борисов коментира и скандала с разследването на "Биволъ" за евентуално подаване на фалшиви документи за отписването на Кирил Петков от сдружението "Да запазим Корал" преди назначаването му за служебен министър през 2021 г. Той каза, че е научил от медиите за него и отхвърли обвиненията за негово влияние в казуса.

"Той едва ли не запоздоря, че аз през Пашата имам влияние върху "Биволъ," върху "Корал" и едва ли не всичко , което се случва. Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години. Истинският баща на сглобката беше Алексей Петров, той гарантира пред мен за тях", разграничи се Борисов.

Петков твърди в своя публикация във Facebook, че сигналът на председателя на "Да запазим Корал" Атанас Русев е "активиран" по предварителен сценарий и че Русев има връзки с бизнесмена Румен Николов-Пашата - познат като един от основателите на силовата престъпна групировка от 90-те СИК. Очевидно в отговор на това твърдение Борисов заговори за фигурата на Алексей Петров.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

И България се сети да заведе иск срещу "Газпром" за спрения газ

"Булгаргаз" иска 400 млн. евро от руската компания за претърпени вреди

12:10 - 16.05.2024
Технологии

Google дарява 1 млн. долара на INSAIT за развитието на АI

Средствата ще отидат за стипендии на млади учени

11:18 - 16.05.2024
Важно днес

В Сърбия задържаха мъж за заплахи срещу президента Вучич

Заплахите се отправени под пост на Вучич, осъждащ покушението срещу Роберт Фицо

10:28 - 16.05.2024
Живот

Повече часове на работа - по-нисък данък. Как Германия ще стимулира икономиката си

Страната обмисля мерки, за да накара хората да работят повече от 41 часа седмично

10:20 - 16.05.2024
Кино и сериали

HBO MAX пусна първи тийзър на сериала "Дюн: Пророчеството"

Действието се развива 10 000 години преди събитията в едноименните популярни филми, базирани на фантастиката на Франк Хърбърт.

10:03 - 16.05.2024
Важно днес

Експерт по сигурността: Има сили извън Словакия, които биха имали полза от покушението срещу Фицо

Според Иван Анчев грешките в охраната на премиера показват непрофесионализъм

09:10 - 16.05.2024
Европейски дневници

Крайнодесният Герт Вилдерс ще сгоби коалиционно правителство в Нидерландия

Вилдерс няма да бъде следващият министър-председател на Нидерландия.

09:09 - 16.05.2024