Борисов с критики към Шишков, разкритията за липсващия асфалт били "внушения"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази бурно недоволство и критикува министъра на регионалното развитие Иван Шишков заради медийните му изяви, относно некачественото строителство на пътищата.

Преди седмица служебният министър разкри серия от нередности по националната пътна мрежа, включително по Северната скоростна тангента на София, където се оказа, че липсва близо една трета от асфалта, който е предвиден по проект. За строителство на 17-километровия участък бяха изразходвани 220 млн. лв, като по това време министър на регионалното развитие беше Лиляна Павлова от ГЕРБ, а премиер - самият Борисов.

По време на предизборно събитие в Плевен, той определи твърденията като опит да се "правят внушения". Борисов първоначално се оплака от медиите, които показвали Шишков и в същото време не му задавали "нито един журналистически въпрос".

"Как може да имате претенции. Аз няма да съм повече премиер и не ми пука какво ще кажат. Като гражданин обаче съм възмутен от това, което правят", възнегодува лидерът на ГЕРБ.

Триадата му продължи с нападки по адрес на регионалния министър, като го нарече: "красавецът Шишков - обаятелен, готин, разплатил милиард и половина, умрял човек заради него, непостроил нищо".

Малко по-късно Борисов влезе в обяснителен режим и изтъкна, че както всяко нещо и магистралите трябвало да се поддържат, но тъй като нашите пътища били с голяма натовареност, асфалтът нямало как да удържи трафика.

"Цяло лято изпуснаха претоварени камиони и от Украйна, и за Украйна - гориво, жито, всичко претоварено. При 30-40 градуса температура на асфалта няма такъв, който да удържи при такъв трафик. Но като се поддържа и като се отвори някъде или се сгъне - веднага се ремонтира и се върви напред", каза лидерът на ГЕРБ без да дава повече конкретика около разкритията на Шишков.

От думите му не става ясно как и защо камиони от Украйна са минавали през България вместо през по-близки и очевидни дестинации като Полша и Румъния. Отделно, зърното от Украйна се изнася на юг предимно с кораби.

Бившият премиер обвини и опонентите си от "Продължаваме промяната" за това, че използвали служебния министър като "бухалка".

"Те ще се крият, ще оставят служебните министри да бият по нас. Така ни разконцентрират и ни се налага да се отбраняваме", допълни той.

В речта си Борисов изрази увереност за победа на следващите избори и каза, че опонентите му знаят, че "ГЕРБ категорично бие и ПП, и ДБ, и всички останали". Думите му са в контраст с последните социологически проучвания на "Галъп" и на "Маркет линкс", които в момента отреждат първото място именно на коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Протестиращи блокираха входа на "Лувъра" и разгневиха туристите в Париж

Протест срещу пенсионната реформа блокира влизането в Лувъра

15:32 - 27.03.2023

Папа Франциск - модна икона? AI-генератор "облече" Светия отец в пухено яке и кецове

Midjourney създава все по-реалистични - напълно фалшиви - изображения

14:53 - 27.03.2023

Училища в София, Варна и Бургас са евакуирани заради фалшиви заплахи за бомба

Извършителите не са се обадили по телефон, а са изпратили мейли

14:24 - 27.03.2023

Как TikTok проваля разширяването на най-големия завод за боеприпаси в Норвегия

"Развитието ни е под въпрос заради сървъри с клипове на котки"

09:56 - 27.03.2023

Елисавета Белобрадова: Това не е игра. Това е битката за парламентарната ни демокрация

Правителство с план за управление минимум до местните избори е основната цел

09:18 - 27.03.2023

Ден след присъда за домашно насилие Орлин Гигов е арестуван отново, още 2 жертви проговориха за него

Бившият служител в МВР болница е арестуван за пореден път на 23 март

08:49 - 27.03.2023

350 000 души на стачка: Транспортът в Германия е блокиран за 24 часа

Всички големи летища, с изключение на Берлин, са затворени за ден

07:57 - 27.03.2023

Нетаняху уволни критичен министър и провокира масови бунтове в Тел Авив

Полицията използва водни оръдия и коне, за да разпръсне хората

07:38 - 27.03.2023