Борисов с критики към Шишков, разкритията за липсващия асфалт били "внушения"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази бурно недоволство и критикува министъра на регионалното развитие Иван Шишков заради медийните му изяви, относно некачественото строителство на пътищата.

Преди седмица служебният министър разкри серия от нередности по националната пътна мрежа, включително по Северната скоростна тангента на София, където се оказа, че липсва близо една трета от асфалта, който е предвиден по проект. За строителство на 17-километровия участък бяха изразходвани 220 млн. лв, като по това време министър на регионалното развитие беше Лиляна Павлова от ГЕРБ, а премиер - самият Борисов.

По време на предизборно събитие в Плевен, той определи твърденията като опит да се "правят внушения". Борисов първоначално се оплака от медиите, които показвали Шишков и в същото време не му задавали "нито един журналистически въпрос".

"Как може да имате претенции. Аз няма да съм повече премиер и не ми пука какво ще кажат. Като гражданин обаче съм възмутен от това, което правят", възнегодува лидерът на ГЕРБ.

Триадата му продължи с нападки по адрес на регионалния министър, като го нарече: "красавецът Шишков - обаятелен, готин, разплатил милиард и половина, умрял човек заради него, непостроил нищо".

Малко по-късно Борисов влезе в обяснителен режим и изтъкна, че както всяко нещо и магистралите трябвало да се поддържат, но тъй като нашите пътища били с голяма натовареност, асфалтът нямало как да удържи трафика.

"Цяло лято изпуснаха претоварени камиони и от Украйна, и за Украйна - гориво, жито, всичко претоварено. При 30-40 градуса температура на асфалта няма такъв, който да удържи при такъв трафик. Но като се поддържа и като се отвори някъде или се сгъне - веднага се ремонтира и се върви напред", каза лидерът на ГЕРБ без да дава повече конкретика около разкритията на Шишков.

От думите му не става ясно как и защо камиони от Украйна са минавали през България вместо през по-близки и очевидни дестинации като Полша и Румъния. Отделно, зърното от Украйна се изнася на юг предимно с кораби.

Бившият премиер обвини и опонентите си от "Продължаваме промяната" за това, че използвали служебния министър като "бухалка".

"Те ще се крият, ще оставят служебните министри да бият по нас. Така ни разконцентрират и ни се налага да се отбраняваме", допълни той.

В речта си Борисов изрази увереност за победа на следващите избори и каза, че опонентите му знаят, че "ГЕРБ категорично бие и ПП, и ДБ, и всички останали". Думите му са в контраст с последните социологически проучвания на "Галъп" и на "Маркет линкс", които в момента отреждат първото място именно на коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Какво са "АПИ-та" и защо никой не иска да гледа как се правят наденица и европейски закони

Лидия Симова за работата на един политически сътрудник в ЕП

20:30 - 25.04.2024
Важно днес

Двама лидери, общо съобщение. ГЕРБ и ДПС се хвалят с 1 млрд. лв. за държавните мини

Трима министри от служебния кабинет на крака при Борисов и Пеевски

18:16 - 25.04.2024
Важно днес

Без да са го прочели, депутати от комисията "Митници" пратиха доклада си в прокуратурата

Но какво пише в документа така и не стана ясно

17:17 - 25.04.2024
Важно днес

Присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване е отменена от съда в Ню Йорк

72-годишният холивудски магнат все пак ще остане в затвора

17:15 - 25.04.2024
Важно днес

"Има риск нашата Европа да умре". Речта на Макрон в Сорбоната

Френският президент призова ЕС за реформи и отговор на рисковете

15:08 - 25.04.2024