Борисов се закани на Асен Василев, след като МФ опроверга Хекимян за бюджета на София

Намесата на Министерството на финансите с опровержението на твърдения на Антон Хекимян в кандидаткметския дебат за София провокира публично недоволство от страна на Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ постави подкрепата на партията за Бюджет 2024 г. под съмнение заради това, че Асен Василев нарушил предварителна договорка "лидерите да не участваме в предизборната кампания с възможностите, които имаме".

Самият Борисов направи изказването си точно преди партийно събрание на ГЕРБ в подкрепа на кандидат-кмета на Разград - пътуване, заради което не присъства и на вота на недоверие, за да гласува за кабинета "Денков".

"Демократична България" не искаха Асен Василев за финансов министър, да им го напомня публично - човекът, който настояваше Асен Василев да е финансов министър, за да е по-здрава сглобката, бях аз. На среща се разбрахме да не използва инструментите на МФ в кампанията", обяви Борисов от Разград.

Той обяви, че депутатите от парламентарната група на ГЕРБ били "възмутени" заради позицията на Министерството на финансите по повод бюджета на Столична община, в който има сериозни критики за слабата събираемост на данъци и такси - над 400 млн. лв. за последните 5 г.

"Днес цялата парламентарна група ме предупреди, че въпреки моя министър Асен Василев - при приемането на бюджета ще бъдат много внимателни каква е събираемостта. Той трябва да поиска подкрепата на тези депутати", предупреди Борисов.

На практика той не опроверга данните, които Финансовото министерство извади - несъгласие по конкретните точки дойде само от пресцентъра на ГЕРБ.

На финала Борисов обяви, че никога не бил "в такава позиция" - едновременно да подкрепя управлението и да критикува мандатоносителите.

"Коцето, Костадин Костадинов, е абсолютно прав - аз сутринта се държа по един начин, а след това говоря с хората и излиза, че съм опозиция", обяви още той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Отказва ли се Санчес от премиерския пост след разследването за корупция срещу жена му

Премиерът на Испания обяви своето решение, след като пет дни спря да изпълнява публичните си задължения

12:22 - 29.04.2024
Важно днес

От "Корал" до Пашата: Скандалът с документите на Кирил Петков и взаимните обвинения

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024