Борисов вече не вижда коалиция на ГЕРБ с БСП: "Партията не реагира добре" Снимка: © Булевард България

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов направи крачка назад от скорошните си анонси за възможна коалиция с БСП, като прехвърли тежестта за обрата върху реакциите на съпартийците му.

"Партията не реагира добре дори за БСП да се разговаря с тях. Да, аз отидох, защото съм джентълмен. Но партията няма да реагира добре, ако се мине в подобен тип разговори с БСП, ДПС и т.н. Само че в един момент ще останат ПП в изолация... Аз днес декларирам: ние няма да се коалираме с БСП. Същата декларация обаче да направят Кирил, Асен и Христо Иванов. И ще видите колко са лицемерни. Защото ако им стигат (гласовете) с БСП, ще направят коалиция", каза Борисов по време на среща с партийния актив в Петрич.

Той допусна, че "Продължаваме промяната" и "Демократична България" може да станат "първи или втори", но пророкува, че ще бъдат "в изолация от всички останали партии", което отново ще повтори сценария на 48 Народно събрание.

"Фактът, че те се обединяват, означава, че ние сме първи. Механично искат да си съберат процентите, за да кажат, че са повече от ГЕРБ", обяви Борисов, като нарече евентуалния съюз на ПП и ДБ "коалиция, съшита с бели конци".

"С кои очи Христо Иванов гледа Асен Василев, който искаше да отвори бюджета и да ни задължи още повече? Благодарение на мен, Карадайъ, Стефан Янев това не се случи", обяви той, като напомни за разнопосочното гласуване в ПП и ДБ по казуси като F-16 и новите блокове в АЕЦ "Козлодуй".

Междувременно, той обяви служебният кабинет на Гълъб Донев за "най-доброто правителство", като обяви част от министрите за "свои" кадри заради работата им в администрацията в периодите на управление на ГЕРБ.

"Всички, така както разсъждават - тези избори, ако стане, на другите е важно да направим някъде кмет - ние си вървим реално към президентска република. Ами ние си имаме в момента президентска република и народът ще свикне с това. После на кой ще се сърдят? Виновни няма", обяви той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Критично остава състоянието на простреляното в главата дете

Простреляното в главата дете е настанено в реанимацията на болница "Пирогов" за интензивно лечение и активно наблюдение.

09:38 - 14.04.2024
Важно днес

Иран изстреля 300 дрона и ракети по Израел, 99% от тях са свалени (Обновена)

Иран започна военна операция срещу Израел

23:58 - 13.04.2024
Важно днес

Дете е простреляно в главата и е откарано по спешност в "Пирогов"

Дете на около година и половина е простреляно в главата с въздушна пушка

20:46 - 13.04.2024
Важно днес

БСП е готова за широко ляво обединение, за да "зарадваме ляво-мислещите хора"

БСП ще покани над 25 партии от левия и патриотичния спектър в "широко ляво обединение"

15:54 - 13.04.2024
Кино и сериали

Brandy Hellville: Нов документален филм показва тъмната страна на бързата мода

Как така хората до толкова са свикнали бизнесите да са лоши, че чак са развили имунитет срещу скандалите в индустрията

14:29 - 13.04.2024
Важно днес

И вторият задържан при акцията в "Митници" е откаран в болница

Стефан Димитров е транспортиран в спешно отделение на болница, съобщава Nova

13:04 - 13.04.2024