British Airways позволява грим и лак за нокти на екипажа си, независимо от пола им Снимка: © Unsplash

За първи път на мъжете пилоти и кабинния екипаж на British Airways ще бъде позволено да носят пиърсинг и да са гримирани. Разрешението идва след като авиокомпанията актуализира своите правила по отношенията спецификата на пола.

Всички служители в униформа ще могат да ходят на работа със спирала, изкуствени мигли и обеци от 14 ноември, както и аксесоари като чанти, се казва във вътрешния документ.

Персоналът е призован да използва ,,фини нюанси“ за грима и да се стреми към „естествен вид“. Лакът за нокти е разрешен за всички, само черните и неоновите нокти остават забранени. Мъжките кокове на главата също ще бъдат разрешени, съгласно актуализираните правила за поддържане на косата. British Airways следва подобен ход на конкурента си Virgin Atlantic, които актуализираха политиките си, за да отразят многообразието на съвременното общество.

Смята се също, че British се опитва да подобри имиджа си на работодател, както и "да мотивира по-добре персонала си, особено след съкращенията и понижаването на заплатите, наложени по време на пандемията“.

„Гордеем се с всички наши колеги в British Airways и сме ангажирани с приобщаващата работна среда. Работихме с хората си, за да създадем актуални насоки за поддържане на външния вид и красота, като позволихме на нашите колеги да бъдат най-добрата и най-автентична версия на себе си на работа всеки ден.“, коментира британската авиокомпания.

British Airways все пак поддържа по-високо ниво на сдържаност от конкурента си Virgin Atlantic, които наскоро обявиха, че персоналът им може да избира каква униформа предпочита да носи, независимо от пола.

По-рано тази година Virgin промениха и вътрешяния си регламент по повод татуировките. На кабинния екипаж вече е позволено да има видими татуировки.

Във Великобритания не всички превозвачи са толкова толерантни относно политиките си за пол и външността на работниците колкото British.

Qatar Airways, основният акционер в British Airways, също е далеч от тази либерализация. Компанията следва много строги правила за кабинния екипаж, включително уволнения заради пускането на снимки с униформа в социалните мрежи или дори наличието на малка татуировка.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024