Снимка: © Народно събрание

Случаят със смъртта на 16-годишно момче, загинало от токов удар, се пренесе и в парламента. БСП поискаха оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова и изслушване на Бойко Борисов, който да отговори на въпроси на народните представители кой е отговорен за трагедията.

Председателят на парламента Цвета Караянчева първоначално отказа да се гласува поисканата от левицата процедура с мотив да внесат искането писмено, но след час размяна на реплики все пак гласуването се проведе и беше отхвърлено, предаде БНТ.

На 14 февруари момче загина на столичния бул. „Иван Гешов“, след като получи токов удар от оголен кабел, стърчащ от шахта. Оказа се, че проводникът е извън обхвата на ЧЕЗ и е свързан към павилион на територията на болница „Св. Иван Рилски“. Проверка на Столична община откри нарушения в захранването на обекта, както и на още 4, намиращи се в района, а прокуратурата продължава разследването.

Момче загина, защото стъпва - а те се карат чия е шахтата

Според БСП – Фандъкова трябва да поеме „политическата отговорност за тази некомпетентност и корупция“.

Георги Свиленски от социалистите изрази мнение, че за инцидента трябва да отговаря и Бойко Борисов, защото имало информация, че захранваните от кабела обекти били „на общински съветник от партията“. В отговор на тези думи Караянчева призова БСП да не си правят „евтин пиар“ от трагедията.

Премиерът не се е явявал в Народното събрание от април 2020 г., макар няколко пъти да бе призован от социалистите на изслушване по различни теми.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Украйна се прицели в руските сили, които стрелят по и от АЕЦ "Запорожие"

Зеленски определи тези войници като "специална цел"

Салман Рушди вече не е на командно дишане и може да говори

Писателят бе нападнат по време на своя лекция

Почина поетесата Екатерина Йосифова

Българската писателка си отиде на 81 години

Консерваторите в САЩ пускат свое приложение за запознанства за "хора с правилно разбиране за света"

Потребителите от женски пол ще могат да получат безплатни премиум акаунти, но мъжете ще трябва да си платят за него