Вместо Станишев БСП предложи Цветелина Пенкова и Драгомир Стойнев за еврокомисар

Двама души - мъж и жена - издига БСП като кандидати за български еврокомисари вместо спрягания до последно като име Сергей Станишев.

По решение на Изпълнителното бюро на партията това са настоящият депутат и бивш министър на енергетиката Драгомир Стойнев и евродепутатката Цветелина Пенкова.

Пенкова е номинацията на БСП, ако страната ни получи ресор "Енергeтика", посочват от БСП.

От партията настояват българските кандидатури да бъдат обсъдени на извънредно заседание на Народното събрание. Подобно настояване имаше и от ПП-ДБ, но предвид изтичащия срок, в който България трябва да представи кандидатурата си за еврокомисар, това най-вероятно няма да се случи.

Очакванията бяха бившият премиер Сергей Станишев да бъде номинацията на БСП, но по-рано лидерът в оставка на партията Корнелия Нинова каза, че няма съгласие за неговата кандидатура.

Също в сряда предложения за еврокомисар дойдоха и от ПП-ДБ - Юлиян Попов, и от "Възраждане" - Виктор Папазов.

Преди ден своите кандидатури посочиха ГЕРБ - Екатерина Захариева, ДПС на Пеевски - Искра Михайлова и ИТН - Велислава Петрова.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Кино и сериали

Изживейте магията на Хогуортс със специалната селекция „Перон 9¾“ в EON Видеотека

Всички филми за Хари Потър и Фантастични животни – от първото писмо до Хогуортс до последната битка за съдбата на магьосническия свят.

16:36 - 18.09.2024
Бизнес

Лихвите по депозити достигнаха 3,5% в приложението на tbi bank

Инфлацията вече не "яде" спестяванията

14:13 - 18.09.2024