БСП "събори" областния управител на Хасково. Той твърди, че мишената е президентът Снимка: © Булевард България

Областният управител на Хасково Минко Ангелов, назначен от служебния кабинет, е подал оставка. Новината съобщи премиерът Гълъб Донев в парламента. А развоят на събитията може да се интерпретира като 1:0 за БСП срещу правителството, назначено от президента Румен Радев.

В парламентарния контрол днес към Донев имаше три въпроса, всичките от депутати от левицата. Един от тях бе именно по адрес на Ангелов - под формата на сигнал за корупционни практики. Става дума за писмо от организацията "Легия Антимафия" до държавния глава, че областният управител осигурявал "чадър" за контрабанда на акцизни стоки през ГКПП "Капитан Андреево" и митницата в Свиленград.

Министър-председателят съобщи на свой ред, че срещу Ангелов е започнала проверка на прокуратурата, ДАНС и МВР. Последният сам е потвърдил пред местния сайт Haskovo.info за депозираната оставка и че в момента е в отпуск. По думите му "това изисква новият морал". В момента временно изпълняващ длъжността областен управител е Мартин Узунов.

Ангелов отрече да е участвал в контрабандни канали. Той допълни, че е очаквал атака. Причината - подал е сигнал срещу незаконно строителство на 18 дка паркинг до "Капитан Андреево".

„Целта не е Минко Ангелов, а Румен Радев. Засегнахме сериозни финансови интереси на "Капитан Андреево" – лабораторията, златния гьол, пункта за почивка“, каза той.

Очаква се проверките да приключат до края на седмицата с доклад. Решение дали оставката ще бъде приета ще бъде взето, след като е ясен резултатът.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Олексий Резников: Украйна няма да насочва американски оръжия към руска територия

Ракетите ще се насочват към окупирана от Русия украинска територия

16:37 - 17.02.2023

Нафтали Бенет: Путин ме увери, че няма да убие Зеленски

Бившият израелски премиер разказва за срещата с руския президент

18:38 - 05.02.2023

Трима от задържаните българи на границата с РСМ получиха забрана да влизат в страната за 3 г.

Те са получили и глоба от по 300 евро, сред тях е бил депутат от "Възраждане"

14:41 - 05.02.2023

Умира ли приятелството? „Рецесията на връзките“ удря най-силно по мъжете

Свободното ни време е радикално индивидуализирано

12:49 - 05.02.2023