bTV извади Любен Дилов-син от журито на "България търси талант"

Ръководството на bTV е взело решение за отстраняването на Любен Дилов-син от журито на предаването "България търси талант" след 9 май. Информацията беше съобщена от "24 часа" и е потвърдена от телевизията пред "Булевард България".

56-годишният депутат от ГЕРБ няма да бъде част от шоуто по време на предстоящите живи концерти, като предстои да бъде обявен неговия заместник. Останалите участници в журито на "България търси талант" са Ицо Хазарта, Катерина Евро и Славена Вътова.

Любен Дилов-син беше избран за народен представител от ГЕРБ на 4 април. На 20 април името му беше включено в списъка на проектокабинета на Даниел Митов с мандат на ГЕРБ, като Дилов беше номиниран за министър на туризма от Бойко Борисов.

Още през март bTV реши да извади Дилов от всички промоционални и PR активности, свързани с "България търси талант", докато шоуто продължаваше да се излъчва по време на предизборната кампания.

Медията посочваше, че програмата няма да съдържа никаква политическа подкрепа или послания, а предаванията с участието на Дилов са записани много преди да стане ясно намерението му да се кандидатира за депутат.

Дилов има дълга професионална история както в медиите, така и в политиката. Той е бивш сценарист на "Ку Ку", "Каналето", "Хъшове" и "Шоуто на Слави", продуцент в "Седем осми", издател на в. "Новинар" в продължение на повече от 10 години, а отскоро - издател на списание "L'Europeo". Дилов беше и водещ в несъществуващата вече ТВ7. Той членуваше в журито на "България търси талант" в продължение на няколко сезона на шоуто.

Политическата му кариера започна през 2001 г. с движение "Гергьовден", което през 2005 г. влезе в 40 Народно събрание първоначално като част от групата на ОДС. През 2009 г. той беше водач на европейската листа на коалиция между ВМРО, ЗНС, "Гергьовден" и ЕНП. Пет години по-късно Дилов стана кандидат-депутат - този път в коалиционната листа на ББЦ на Николай Бареков, но не успя да спечели мандат в 23 МИР София.

Завръщането му в парламента се случи на 4 април 2021 като водач на ГЕРБ-СДС в Бургас.

"Министър на рекламата", или възгледите на ГЕРБ за политиката в туризма


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024