bTV сменя финансовия си директор и връща Боян Калчев на поста Снимка: © bTV

bTV обяви нова смяна на най-високо мениджърско ниво, като смени главния си финансов директор Тонислав Попов и върна на поста Боян Калчев - бивш дългогодишен CFO на телевизията.

Калчев завършил Американския университет в България. Той е бил финансов директор на bTV от създаването на медията до юни 2014 г.

От 2006 г. е главен финансов директор на Нюз Корпорейшън за Източна Европа и участва в управлението на телевизионни станции в различни страни от Централна и Източна Европа.

В периода 2014-2018 г. е вицепрезидент на групата Fox International Channels и отговаря за екипи от няколко държави в Централна и Източна Европа.

Боян Калчев напуска bTV през юни 2014 г., в периода на сериозни кадрови промени в телевизията - по същото време си тръгнаха Люба Ризова, директор "Новини и актуални предавания", заместничката ѝ Виктория Бехар и програмният директор Апостол Пенчев.

Мотивите на bTV за смяната се обясняват от Ралф Бартолайт (главен изпълнителен директор на bTV Media Group) с желание да се внесе "нова енергия и перспективи в нашите планове, като същевременно ще осигури приемственост и стабилност на бизнес операциите".

Основна цел на мениджърския екип остава ускоряването на бизнес резултатите и затвърждаване на bTV като предпочитан работодател и водеща медийна група на българския пазар, се казва още в информацията.

Досегашният финансов директор Тонислав Попов се оттегля от поста си и ще "продължи кариерата си извън компанията". Той заемаше позицията от октомври 2018 г., включително в периода на сделката за придобиването на медийната група от Петр Келнер (PPF Group).


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024