Мини размер, максимум вкус! Тънка бисквитена основа, нежен крем с маскарпоне и лимон. Поднесени с празнична украса от шоколадови зайчета и малини, която гарантирано ще спечели вниманието и на най-малките членове на семейството ни.
С екипа на Dr. Oetker ви подаряваме рецепта за великденски чийзкейк мъфини. А поводът е 30-годишнината от стъпването на бранда на българския кулинарен пазар.
Бърза, лесна и апетитна рецепта, с която може да разнообразите семейните вечери в предстоящите Велиденски празнични дни.
Необходими продукти
За бисквитената основа
100 г масло
100 г бисквити (маслени, пълнозърнести)
За крема на чийзкейка
200 г крема сирене
250 г маскарпоне (80% масленост)
150 г заквасена сметана
125 г пудра захар
1 ч.л. есенция ванилия Dr.Oetker
2 яйца размер М
3 с.л. лимонов сок
За декориране
25 г шамфъстък (накълцан)
1 пак. Великденски шоколадови декорации - зайчета и яйчица
около 100 г малини
Приготвяне
Поставете хартиени или силиконови чашки във форми за мъфини. Загрейте предварително фурната на 160°C или 140 °C с вентилатор.
Разтопете маслото на среден огън в тенджера. Натрошете маслените бисквити в чопър или с помощта на точилка, като ги поставете в плик за фризер. В купа смесете трохите с разтопеното масло. Разпределете сместа във формичките и притиснете добре. Оставете да изстине.
В купа разбийте крема сиренето, маскарпонето, пудрата захар, есенцията ванилия, яйцата и лимоновия сок. Разпределете сместа във формичките и изпечете мъфините в средата на фурната за около 35 минути.
Оставете ги да се охладят за 10 минути. Извадете ги от формата и ги оставете да изстинат върху решетка.
Поръсете шамфъстък върху всеки мъфин и поставете по 1-2 шоколадови зайчета. Поставете по няколко малинки отгоре непосредствено преди сервиране.
Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук: