17-годишен чужденец е обвинен за атаката с нож срещу ученик в центъра на София (Обновена) Снимка: © Screenshot

16-годишен ученик е бил намушкан с нож в центъра на София, а друг е бил бит при същия инцидент. Нападението се случва в петък следобяд в заведение за хранене срещу столичното 18-о училище "Уилям Гладстон".

До разправата се стига, след като ученици се скарали с група чужденци край заведението на ул. "Пиротска". Двете групи се разделят, а малко по-късно двама от тийнейджърите биват нападнати. Единият е с три прободни рани в областта на корема и на гърдите и е настанен в болница "Пирогов". Другият ученик е пострадал от нанесени по него удари, като след лекарски преглед е бил изписан. И двамата са без опасност за живота.

От прокуратурата съобщиха, че по случая са задържани трима души, както и, че е повдигнато обвинение на 17-годишен чуждестранен гражданин във връзка с престъплението.

Единият от нападателите се оказа Ахмад Алгафари, племенник на българския режисьор и общественик Нидал Алгафари. Версията на неговото семейството обаче е, че той се е опитал да спре нападателя с ножа и тъй като не е бил установен като извършител е бил освободен от полицията.

Пред bTV Ахмад Алгафари каза, че 16-годишният ученик близо два месеца се е заканвал, че ще ги бие.

"По всякакъв начин се опитваше да ни провокира, за да стане проблем. Аз се опитах да спра този с ножа. Бих помогнал с каквото мога на Крис и се надявам, доколкото е възможно, да се възстанови по-бързо", коментира Алгафари.

Той отхвърли обвиненията, че по време на инцидента е удрял ученика в прободните му рани. Такива обвинения бяха отправени по-рано от бащата на намушканото момче.

"Просто ги догонват и се започва ръкомахане с ножа по всички. Единият казва, че те имат нож и се разбягват. Синът ми, заедно със свой приятел, не успяват да избягат и е наръган в гърдите и в корема. Тук вече е неописуема жестокост - третият нападател, който е българин, вижда къде му е раната и започва да го удря с юмруци там без да спира", сподели бащата пред bTV, позовавайки се на разкази от очевидци.

Към момента все още се изясняват подробностите около това как и защо е възникнала ситуацията. По непотвърдена информация причината за нападението е спор заради момиче.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

Калкулаторът, с който бизнесът може да измери колко е „зелен"

Повече за зеления калкулатор научаваме от Константин Киров

08:20 - 23.04.2024
Важно днес

Унгария отново се готви да блокира помощ на ЕС за Украйна за 2 млрд. евро

Будапеща отново зае страната на Русия по въпроси, свързани с войната в Украйна

07:55 - 23.04.2024
Важно днес

Депутатите изслушват Бойко Рашков и Петър Тодоров за скандала в "Митници"

Комисията продължава със своето разследване по скандала около Агенция "Митници"

07:36 - 23.04.2024