Covid-19 в България: Седем нови случая и един починал Снимка: © Getty Images

Потвърдените случаи на коронавирус в България вече са 1618, бе съобщено на сайта на здравното министерство по данни на Националния оперативен щаб.

До 17:00 ч. днес са открити седем нови положителни проби, от които 5 в област София, 1 в боласт Смолян и 1 във Враца.

През последните часове е отбелязан и още един смъртен случай, което прави броя на жертвите от Covid-19 в страната 73. Починалият е 64-годишен мъж от областната болница във Видин, който е страдал и от онкологично заболяване.

Настанените в болница заразени са 316, от които 39 се намират в интензивни отделения и клиники. От всички засегнати в държавата 805 са мъже и 813 жени.

Броят на медицинските специалисти, при които е потвърдена коронавирус инфекция, е 176. От тях починалите вече са двама, след като вчера бе съобщено за 43-годишна лекарка от Сливен, а днес за докторка от Бърза помощ в София. 61-годишната Нели Пандова-Илиева била е лекувана в Окръжна болница, но след като е дала две отрицателни проби с PCR тест, е изписана. Впоследствие е постъпила в събота в спешния център към Александровска болница в много тежко състояние. Там е интубирана. Лекарите са се борили 45 минути да я върнат към живота, но не са могли, не е имало възможност дори пациентката да стигне до реанимация.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024