Даниел Лорер: ГЕРБ дойде в парламента без домашно

"Добрата новина е, че 48 Народно събрание най-после заработи. Ще можем да се фокусираме върху проблемите на хората и икономиката. Добрите новини обаче свършват дотук", това каза Даниел Лорер - депутат от ПП и бивш министър на иновациите и растежа в кабинета "Петков".

Той коментира, че ГЕРБ са демонстрирали "политическа немощ" с невъзможността си да съберат мнозинство почти три седмици след изборите.

"Първата сила демонстрира политическа немощ, дойде в парламента без домашно. Получи се нещо криво - през задния вход успяха да лансират един компромисен кандидат", каза той.

Даниел Лорер не изключи "временното" мнозинство между ГЕРБ, БСП, ДПС и "Български възход" може да се окаже постоянно, а първият мандат да се осъществи - след като заявките на партиите, че никога не биха работили помежду си, "се оказаха доста виртуални".

"Далеч съм от обвинения. Всяка партия трябва да работи за интересите на България, така както тя го намира за добре. Партията на г-н Янев не показа позиция, докато не беше ясно последното разпределение на гласовете - мисля, че те трябва да дадат обяснения на своите избиратели", коментира Лорер.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024