Даниел Лорер: ГЕРБ дойде в парламента без домашно

"Добрата новина е, че 48 Народно събрание най-после заработи. Ще можем да се фокусираме върху проблемите на хората и икономиката. Добрите новини обаче свършват дотук", това каза Даниел Лорер - депутат от ПП и бивш министър на иновациите и растежа в кабинета "Петков".

Той коментира, че ГЕРБ са демонстрирали "политическа немощ" с невъзможността си да съберат мнозинство почти три седмици след изборите.

"Първата сила демонстрира политическа немощ, дойде в парламента без домашно. Получи се нещо криво - през задния вход успяха да лансират един компромисен кандидат", каза той.

Даниел Лорер не изключи "временното" мнозинство между ГЕРБ, БСП, ДПС и "Български възход" може да се окаже постоянно, а първият мандат да се осъществи - след като заявките на партиите, че никога не биха работили помежду си, "се оказаха доста виртуални".

"Далеч съм от обвинения. Всяка партия трябва да работи за интересите на България, така както тя го намира за добре. Партията на г-н Янев не показа позиция, докато не беше ясно последното разпределение на гласовете - мисля, че те трябва да дадат обяснения на своите избиратели", коментира Лорер.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Могат ли испанските крайнодесни да свалят премиера Санчес с компромат срещу жена му

Педро Санчес временно спира да изпълнява публичните си задължения

07:25 - 25.04.2024
Важно днес

Кандидатът на опозиционната ВМР0-ДПМНЕ с най-много гласове на президентските избори в Северна Македония (Обновена на 25 април)

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024