ДАНС, НАП и МВР влязоха в Община Пазарджик, кметът заподозря "политическа поръчка"

Екипи на ДАНС, НАП и МВР са влезли на проверка в Община Пазарджик около 10:30 часа в понеделник. Това обявиха от регионалната дирекция на полицията.

По непотвърдена информация целта на акцията е проверка за финансови злоупотреби, съобщи БНР. Според Българската национална телевизия се разследват финансови злоупотреби на кмета на града Тодор Попов.

Преди два дни стана ясно, че полицията в Пазарджик е отнела шофьорската му книжка, след като той е отказал да се подложи на тест за проверка на употреба на алкохол.

Попов определи случващото се като „цирк“ и заподозря "политическа поръчка". „Не съм нито първият, нито последният кмет, който е подложен на това", заяви той и добави, че проверяващите изискали документи, които са публикувани на сайта на общината – като заверени копия от приетия годишен бюджет за 2020 и отчетите за изпълнението му, както и финансовия отчет за миналата година. Документите са общо 10, а 90% от тях били публична информация.

Сред изисканите документи са били копия на направено дарение от фирмата "Интръст" ЕООД, която е собственост на кандидата за депутат от ДПС Делян Пеевски, съобщи Попов.

На 29 октомври той се срещна с Пеевски, лидера на ДПС Мустафа Карадайъ и водача на листата на движението в Пазарджик Йордан Цонев.

"Ние, общините, да не сме някакви бандитски огранизации? Ние, слава Богу, че сме такива, за да сме един остров на спокойствие и стабилност, защото иначе държавата ни щеше да отиде на кино. От една година държавата ни е в свободно падане. Аз съм плашен, плашен, проверяван денонощно. Така че да им кажа на тези хора - за всяко публично поведение се дава накрая оценка и тази оценка предстои хората да я дадат на 14 и 21 ноември", заяви кметът на Пазарджик.

Попов многократно бе проверяван за финансови злоупотреби през последните години.

Той обясни и защо отказал да даде проба за алкохол и наркотици, когато е бил спрян от полицията. "Ако си мислят, че ще се вържа на елементарните им полицейски схеми, дълбоко са се излъгали. Разбира се, че съм отказал да давам проби, защото им знам методите и схемите. Ако им бях дал проба, и като нагласят, че имаш 5 промила алкохол в кръвта и си пълен с наркотици, после ходи и се обяснявай. Щяха да ме заключат и да ме правят за резил".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

ЕС иска да спре нова функция в TikTok, която плаща на потребители да гледат видеа

EK започна процедура срещу TikTok

11:35 - 23.04.2024
Важно днес

Ученички от НПМГ ще защитават проекта си в световен конкурс на НАСА

Идеята им за дрон, който предвижда пожари, ще ги отведе в космическия център на НАСА

10:49 - 23.04.2024
Бизнес

Калкулаторът, с който бизнесът може да измери колко е „зелен"

Повече за зеления калкулатор научаваме от Константин Киров

08:20 - 23.04.2024