Държавата може да издържа "Левски" чрез тотото Снимка: © levski.bg

Държавата може да поеме финансирането на футболния клуб „Левски“ през следващите две години. Това ще се случи чрез спонсорски договор с Българския спортен тотализатор, съобщава Mediapool, позовавайки се на свои източници в клуба, както и Club Z по информация на свои източници в Министерски съвет.

Според информациите държавното тото ще отпуска по 1,1 милиона лева на месец, което ще гарантира оцеляването на „Левски“ в тежка ситуация. Всеки месец клубът трябва да погасява задължения към Националната агенция по приходите на стойност 143 хиляди лева.

Както знаете, мажоритарен собственик на "Левски" продължава да бъде Георги Попов, който е близък до бизнесмена с интереси в хазарта Васил Божков. Двамата се намират в Обединените арабски емирства, а българската прокуратура прави всичко възможно да ги екстрадира у нас, тъй като са изправени пред обвинения.

До средата на януари Васил Божков контролираше лотарийния пазар през своите компании, но получи 11 обвинения, а хазартът официално премина под държавен монопол след промяна в закона.

След като стана ясно, че само Държавното тото ще контролира лотарийните игри, днес бе подменено ръководството на Българския спортен тотализатор. Интересното е, че в него се присъединяват двама бивши футболисти – Христо Йовов и Гошо Гинчев, като и двамата играха за „Левски“.

Футболният клуб получи и друго предложение за спонсорски договор преди няколко седмици. На 11 февруари собственикът на българската компания за онлайн залози еfbet - Цветомир Найденов, обяви, че отново е готов да стане генерален спонсор на "Левски".

Той предложи финансова помощ, но при едно условие - прехвърляне на собствеността на отбора. В писмото на Найденов към клуба не се посочваше на кого следва да бъде прехвърлена собствеността, но бе посочена сума под формата на спонсорство при евентуално изпълнение на условието - 8,5 милиона лева на година.

Първоначално от "Левски" не отклониха офертата окончателно, а обявиха, че клубът "активно търси решение за гарантиране на финансовата си стабилност и оценяваме всяко реално предложение, което може да бъде изпълнено и да помогне на отбора".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024
Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024
Важно днес

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Последните трима главни прокурори ще бъдат изслушани във връзка с мрежата около Нотариуса

18:24 - 28.03.2024
Технологии

Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор за финансови измами

Фрийд каза пред съда, че съжалява.

17:55 - 28.03.2024
Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024