Дъщерята на Румен Радев ще играе на сцената на Народния театър

Дъщерята на президента Румен Радев - Дарина - ще играе на сцената на Народния театър "Иван Вазов".

22-годишната студентка по актьорско майсторство е в последната година на следването си в класа на проф. Пенко Господинов в НАТФИЗ.

Тя ще участва в спектакъла "Елементарните частици" по романа на Мишел Уелбек, поставен от режисьора Крис Шарков. Репетициите са започнали на 15 февруари, а премиерата е на 21 април на Камерната сцена.

В представлението ще играят още Теодора Духовникова, Жаклин Даскалова, Димитър Николов, Мартин Димитров, Елена Иванова и Славена Зайкова.

Радева вече има опит на театралната сцена, участвала е във филм-спектакъла "Сад. Игри по време на Апокалипсис" на Касиел Ноа Ашер и в "Дон Жуан се връща от война", отново на Крис Шарков.

През 2023 г. името ѝ беше замесено в скандал с ръководството на БНТ и режисьора Максим Генчев, след като филмът му за Христо Ботев, съфинансиран с пари на обществената телевизия, беше подложен на тежки критики дори в Народното събрание.

Тогава се оказа, че Генчев е привлякъл дъщерята на президента Радев за главната роля на следващия си проект "1349", също подкрепен от БНТ, което предизвика съмнения за конфликт на интереси. В крайна сметка лично Румен Радев обяви, че дъщеря му няма да играе в този филм.

По това време президентът все още контролираше изпълнителната власт чрез служебния си кабинет. Пак в тази своя роля той се опита и да посредничи в тежкия скандал между директора на Народния театър Васил Василев и режисьора Александър Морфов, който в крайна сметка се реши в полза на административния ръководител на театъра.

Символично, единственият сменен служебен министър от първия кабинет на Гълъб Донев беше Велислав Минеков - единственият човек от властта, който си позволи да атакува Василев заради начина му на управление.

На снимките от Народния театър по повод началото на репетициите за "Елементарни частици", се вижда, че Васил Василев стои редом до Теодора Духовникова и Дарина Радева, докато вдигат наздравица с шампанско.

Драматизацията и режисурата са на Крис Шарков, преводът – на Красимир Петров, сценографията и костюмите – на Никола Тороманов, музиката – на Емилиян Гацов-Елби, мултимедията – на Ралица Георгиева, драматург е Майя Праматарова.

Спектакълът е част от Програмата на Народен театър „Иван Вазов“ – „Театър+. Театър. Текст. Контекст“. „Театър+“ е платформа за дългосрочна и съвместна творческа работа за обмяна на идеи и представяне на нови драматургични и сценични тенденции на съвременния театър.

Протест срещу Радев и тениски "Морфов" : Речта на Александър Алексиев и Яна Титова на наградите "Икар"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руска атака в Харковска област, ранени са най-малко 8 деца

Ударите са били срещу град Дергачи, поразени са жилищни сгради

19:43 - 02.05.2024
Важно днес

Байдън след безредиците: Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024
Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024
Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024
Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024