ДБ няма да отиде на консултациите с БСП: "Третият мандат стана предизборен реквизит" Снимка: © Булевард България

„Демократична България“ няма да отиде на консултации с БСП за съставяне на правителство с третия мандат, който е в ръцете на социалистите. Това обяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов в интервю за БНР, а същото казаха членове на ръководството на формацията пред bTV.

„Тази среща няма предмет. При изначалната яснота, че мандат, даден на БСП, е обречен, и при реалността, че мнозинство няма, тази среща се превръща в предизборен пиар за г-жа Корнелия Нинова. Третият мандат просто се превърна в предизборен сценичен реквизит“, каза Иванов в интервю за БНР.

Той припомни, че е имало възможност чрез предварителни разговори да се предложи на президента готова формула за съставяне на кабинет, но именно на този етап е пропаднал третият мандат.

Корнелия Нинова вече проведе разговори с „Изправи се БГ! Ние идваме“, а за утре е планирана среща с ИТН. Вече обаче е ясно, че подкрепа за правителство с мандатоносител БСП няма да има.

Нинова иска за задържи мандата максимално, докато не бъде приета актуализацията на бюджета, който вече мина на първо четене в парламента. Лидерът на социалистите обяви, че най-вероятно ще го върне на президента Румен Радев на 10-15 септември.


"Изправи се БГ" отказа да подкрепи БСП, Нинова ще задържи мандата до 10-15 септември

Стефан Янев: Бих гласувал за Петков и Василев, може да се явят на следващите избори


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024