ДБ: Петър Илиев е предложен за вътрешен министър от ИТН, но списъкът може да претърпи промени

Владислав Панев от "Демократична България" потвърди, че адвокат Петър Илиев е бил предложен за министър на вътрешните работи от представителите на "Има такъв народ".

Панев участва в среща с депутати от партията на Слави Трифонов, на която са обсъждани за първи път имена на конкретните кандидати за ръководители на министерствата в евентуалния бъдещ кабинет с премиер Пламен Николов.

"Да, Петър Илиев е предложен. В публичното пространство имаше една номинация за премиер, каквато беше Петър Илиев. Тя не беше внесена официално в президентството. Има няколко дни до крайния срок до изпълнение на мандата до петък. Според мен както се вижда от действията на ИТН, възможно е да претърпи промени този списък", каза Панев.

Кандидатурата на Илиев събра множество критики в петък, след като стана ясно, че има съмнения за това, че той е плагиатствал части от чужд научен труд в своя книга - впоследствие изтеглена от пазара и изтрита от списъка с научните му публикации.

Той отказа да потвърди или да отрече неофициалната информация, че бившият депутат от Реформаторския блок Гроздан Караджов е бил предложен за министър на транспорта.

Очаква се личният състав на проектокабинета на ИТН да бъде обсъден на заседание на парламентарната група на "Демократична България", след което ще се вземе решение дали коалицията ще подкрепи правителството или не.

Христо Иванов и Атанас Атанасов не участваха в срещата с ИТН.

Очаквайте подробности

Кой е Петър Илиев - вечният "предпоследен" кандидат за министър от ИТН


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024
Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024