Владислав Панев от "Демократична България" потвърди, че адвокат Петър Илиев е бил предложен за министър на вътрешните работи от представителите на "Има такъв народ". 

Панев участва в среща с депутати от партията на Слави Трифонов, на която са обсъждани за първи път имена на конкретните кандидати за ръководители на министерствата в евентуалния бъдещ кабинет с премиер Пламен Николов. 

"Да, Петър Илиев е предложен. В публичното пространство имаше една номинация за премиер, каквато беше Петър Илиев. Тя не беше внесена официално в президентството. Има няколко дни до крайния срок до изпълнение на мандата до петък. Според мен както се вижда от действията на ИТН, възможно е да претърпи промени този списък", каза Панев.

Кандидатурата на Илиев събра множество критики в петък, след като стана ясно, че има съмнения за това, че той е плагиатствал части от чужд научен труд в своя книга - впоследствие изтеглена от пазара и изтрита от списъка с научните му публикации. 

Той отказа да потвърди или да отрече неофициалната информация, че бившият депутат от Реформаторския блок Гроздан Караджов е бил предложен за министър на транспорта. 

Очаква се личният състав на проектокабинета на ИТН да бъде обсъден на заседание на парламентарната група на "Демократична България", след което ще се вземе решение дали коалицията ще подкрепи правителството или не. 

Христо Иванов и Атанас Атанасов не участваха в срещата с ИТН. 

Очаквайте подробности

Кой е Петър Илиев - вечният "предпоследен" кандидат за министър от ИТН


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Корнелия Нинова смята да се ваксинира, когато ѝ "изтекат антителата"

Лидерът на БСП прекара коронавируса два пъти

Предизборен дебат или "шоу": bTV изгони Луна от студиото, Волен Сидеров напусна демонстративно

Дебатът между Луна, Сидеров, Александър Томов и Николай Малинов се превърна във фарс

Джеймс Бонд не умря от ваксината

Всеки разболял се антиваксър по естествен път ще става закъснял проваксър – такъв е природният кръговрат

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19