Дебитна и изгодна шопинг карта в едно – вече и в България

С tbi разделяш сметката на три вноски, без такси и лихва”, смее се наш приятел, докато плащаме в ресторант за общата ни вечеря с карта.

Питам го откъде знае, а той ми казва: „Излезе ми три пъти реклама, докато гледах NHL в YouTube”.

Шегата му се получи, не само заради вече традиционно високите сметки в софийските ресторанти, но и защото вече чудесно знаех какво означава плащането на три вноски с дебитната карта neon и мобилното приложение на tbi, след като преди известно време говорихме по темата с Каролина Софрониева в подкаста „Животът и други неща“.

Става дума за услуга през приложението на банката, която позволява плащанията с карта neon между 40 лв. и 5000 лв. да се разсрочат на три месечни вноски без оскъпяване. Отскоро може да купиш каквото искаш, дори да нямаш налични пари по разплащателната сметка към карта neon.

Къде е новината?

Ходене до банков клон в работно време, видими и невидими такси за всяка услуга, дълги договори, които никога не четем, ниски лихви по депозити, такси за пазаруване... Така изглежда настоящата картина за повечето клиенти на банките в България.

На този фон, когато в един момент на потребителя му е абсолютно все едно на коя банка е клиент, защото при всички таксите за обслужване и подрръжка на сметки са високи, се появиха т.нар. сhallenger банки, каквато е и tbi.

Тe са иновативни и конкурират класическите банки с помощта на новите технологии, много по-гъвкави условия и атрактивни предложения. Revolut, американската Robinhood са такъв тип сhallenger банки. Сходен е случаят с tbi – банката е основана у нас, но развива дейност в Югоизточна Европа и е регионален лидер в алтернативните разплащателни методи.

Споменахме вече за картата neon – един продукт на tbi, който излиза на пазара с претенцията за нещо, което свети силно в общия мрак.

neon e дебитна и шопинг карта в едно.

За разлика от повечето продукти на класическите банки, с neon клиентите получават не просто дебитна карта без такси за издаване, поддръжка и основни банкови операции, но и възможност да пазаруват необходимото, независимо дали имат наличност по сметката си.

Пътят до neon е кратък.

Изтегляте приложението на tbi и след бърз процес на верификация и въвеждане на данни, мoжeте лecнo и изцяло дигитално дa зaяви бeзплaтнa ĸapтa VІЅА nеоn.

Веднъж стъпили в света на neon, можете да получите персонален шопинг лимит (до 5000 лв.) – става за по-малко от две минути, изцяло през приложението.

С него може да разделите всякакви плащания – вечеря в ресторант, както в нашия случай, покупка на уред или обувки през онлайн магазин, или нощувка в хотел, платена с карта neon на рецепцията или предварително онлайн, например. Ако изберете опцията за изплащане на три равни вноски в рамките на трите следващи месеца оскъпяване няма. Има вариант и за 6 месеца, който до края на януари също е без такса, както и за 12 месеца, но вече с малка такса.

Една от най-новите функционалности на neon е, че дори да нямате налични средства по сметката, може да пазарувате с пари на банката в рамките на шопинг лимита си и след това да разделите плащането, за да го изплатите на равни вноски в следващите месеци. Така например, ако изберете варианта с три месеца, на практика получавате до 110-дневно безлихвено финансиране от банката.

В същото време neon си остава дебитна карта без такси за издаване и поддръжка, и с много безплатни операции, които използваме най-често в ежедневието като преводи, плащане на битови сметки и др.

По този начин neon се конкурира не само с традиционните дебитни карти, но и с кредитните, предлагани на българския пазар, с безплатното 110-дневно финансиране от банката, което прави покупките и мечтаните пътувания по-достъпни, точно сега.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Технологии

Няма ляво, няма дясно - Huwei FreeClip и синия океан от възможности 

Дизайнът не е случаен – този модел попада в нова категория - т.нар. open fit

13:00 - 29.04.2024
Важно днес

Отказва ли се Санчес от премиерския пост след разследването за корупция срещу жена му

Премиерът на Испания обяви своето решение, след като пет дни спря да изпълнява публичните си задължения

12:22 - 29.04.2024
Важно днес

От "Корал" до Пашата: Скандалът с документите на Кирил Петков и взаимните обвинения

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024