Делон vs. Делон: Историята на тежките отношения между легендарния актьор и сина му

Семейните проблеми не спират да тормозят Ален Делон дори на 88-годишна възраст. Големият актьор, който завинаги ще остане в историята на френското кино и култура, попадна в центъра на неприятен медиен скандал.

Големият му син Антъни обяви, че ще съди сестра си Анушка заради прикриване на реалното влошено здравословно състояние на баща им след инсулта му през 2019. Часове по-късно Ален Делон публикува своя позиция през адвоката си, в която изразява силно разочарование от действията на своя син.

"Изключително шокиран от медийния изблик", както го описва юристът, Делон "не може да търпи агресивността на сина си, който не спира да му казва, че е сенилен".

В интервю за Paris Match 59-годишният Делон-син твърдеше още, че тази Коледа можела да е последната за баща му.

Всичко това е натоварило още повече Ален Делон, става ясно от позицията на адвоката му.

"Кой баща би приел подобно нещо", казва юристът в отговор на Антъни.

Зад тази сложна и нелицеприятна драма на Делон срещу Делон стоят десетилетия на проблематични отношения между баща и син.

В своята автобиография от 2022 г. Антъни Делон разкрива, че цялото му детство и младежки години са белязани от грубoто и понякога крайно отношение на баща му.

Актьорът често е изпускал нервите си пред момчето, крещял е, удрял го е, и го е унижавал без причина.

Майката на Антъни - актрисата и модел Натали Делон - е отсъствала през по-голямата част от живота му. Родителите му се развеждат, когато детето е на 5 години. Натали заминава за Америка, за да се занимава с кариерата си и оставя Антъни на грижите на баща му.

Жената, която запълва нейната липса и се опитва да защитава Антъни по време на скандалите, е Мирей Дарк - актрисата, с която Ален Делон живее до 1983.

Самият Антъни Делон си признава, че е бил буйно момче и лош ученик. Бяга от пансиона на училището си, за да живее сам като тийнейджър.

"Спрях да се страхувам от него, когато бях на 17. Той се беше заключил в офиса си в Париж и не искаше да ме вижда. Един ден се качих горе, за да се изправя срещу него. Както в глутницата с вълци, бях готов да се изправя срещу алфа мъжкаря. Той го разбра и си остана заключен", казва Делон.

Огромното влияние на баща му го преследва навсякъде през 70-те и 80-те години във Франция.

За да се доближи до най-интересните филмови образи на Делон, синът му започва да мечтае да стане гангстер. На 18 го арестуват с крадена кола: "Това беше начин да се освободя, да "убия" баща ми. Да му кажа: "Това, което го правиш на филмите, аз го правя в истинския живот", казва той в интервю за Le Monde по повод книгата.

По-късно синът решава да пусне модна линия с кожени якета с инициали AD. Баща му отново се ядосва и му забранява да ползва името, което и двамата споделят. Не му разрешава и да се снима в добре платена реклама в Япония.

"Докато съм жив - никога. Има само един Делон в Япония и това съм аз", казал актьорът на сина си, в цитат от биографичната му книга пред Le Figaro.

През 1990 г., когато се ражда дъщерята на Ален Делон Анушка, синът му Антъни разбира за новината от радиото - защото баща му не му говори.

Всичко това се отразява върху Антъни след години, когато започва да преживява тежки панически атаки. Той не може да излезе от кризата, докато не започва психотерапия.

Баща и син Делон най-после се сближават, когато Антъни започва да играе в театъра и Ален идва на постановката. На финала той му признава: "Виждахме само теб на сцената".

В друго свое интервю Антъни казва: "Можех да си направя извода, че моят баща не ме обича. Можех да му позволя да унищожи част от мен. Но разбрах, че той ме е искал повече от всичко друго на света. С любов и безграничен плам, които са така характерни за младостта елементи".

Синът на Делон отдава проблемите в отношенията им на собственото тежко детство на баща си - "Разбрах, че той се държи така с мен, защото и той е бил нещастно и изоставено дете. На 4 години са го дали в приемно семейство, защото родителите му са се развели. На 17 г. майка му е подписала разрешение, с което той отива на война в Индокитай. Това ли е майчина любов?".

Освен като актьор, дълги години Ален Делон се изявяваше още като режисьор, сценарист, продуцент, певец и бизнесмен.

По време на дългата си кариера в киното той се снима в над 100 филма и продуцира още близо 30, спечели награда „Сезар“, вдигна "Златна палма" за цялостни заслуги и получи номинация за „Златен глобус“.


Синът на Ален Делон съди сестра си за "съучастие" в тормоз срещу големия актьор


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хиляди излязоха на улиците в Мадрид в подкрепа на премиера Педро Санчес

Санчес ще обяви дали ще остане на премиерския пост в понеделник

09:20 - 28.04.2024
Важно днес

Православният свят отбелязва Цветница

Имен ден празнуват над 364 хил. души у нас

09:03 - 28.04.2024
Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024