Делян Пеевски беше "изтрит" от сайта на ДПС

12 часа след повелята на Ахмед Доган - сайтът на ДПС изтри всяко споменаване на името на Делян Пеевски от първа страница.

Пълното преобразяване се случва в реално време около 9:30 ч. сутринта на 11 юли.

Само до преди ден изявленията на Делян Пеевски заемаха почти всяко възможно пространство при отварянето на dps.bg.

Последната архивирана версия в Wayback Machine от 3 юли го потвърждава - водещите новини на сайта тогава са:

  • Председателите на ДПС Делян Пеевски и Джевдет Чакъров се срещнаха с посланика на Турция в България Н. Пр. Мехмет Уянък
  • Делян Пеевски, председател на ДПС: Ще изпълня волята на хората, искат да има правителство! Не бива да подаряваме България на Путин и на всякакви „спасители“
  • Председателят на ДПС Делян Пеевски изрази съчувствие към пострадалите от бедствията в Турция
  • Делян Пеевски, председател на ДПС: Новото начало за ДПС е факт. Който не го разбира, остава в миналото
  • Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи поздрави председателя на ДПС Делян Пеевски за изборните резултати
  • Делян Пеевски, председател на ДПС: Радев доказа, че не е достоен да представлява интересите на българския народ в НАТО
  • Делян Пеевски, председател на ДПС : Думите на Мицкоски са провокация към европейските ценности. Няма да останем безучастни срещу настъпващия национализъм в Северна Македония!
  • На консултациите при президента ДПС обяви: Хората не искат нови избори. ДПС съзнава своята отговорност за съставяне на редовен кабинет на победителя в изборите, подкрепян от стабилно мнозинство, и още 8 други новини, от които 7 бяха с името на Пеевски в заглавието.

По обед на 11 юли първата страница на сайта на ДПС показваше само последното обръщение на Ахмед Доган в "Актуално" и интервюто на Хасан Азис в bTV. Изчистена от всички други рубрики, в които все още се споменава името на Делян Пеевски.

Всички негови изявления след 25 юни 2024 г. бяха са изтрити.

Само няколко часа по-късно се разбра, че е в ход война за комуникационните канали на ДПС между лагерите на Пеевски и Доган в партията - първият се "върна" на официалната страница, междувременно се появи и нов сайт на същото крило, но пък то загуби контрол над фейсбук страницата на партийният пресцентър.

На 28 юни Рамадан Аталай беше нарочен за изключване от парламентарната група и това беше явният сигнал за разцеплението на най-високо ниво в партията.

Последната запазена позиция на Пеевски в сайта на ДПС е по повод Северна Македония, все още не са премахнати по-старите му изказвания като председател на парламентарната група.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Кино и сериали

Изживейте магията на Хогуортс със специалната селекция „Перон 9¾“ в EON Видеотека

Всички филми за Хари Потър и Фантастични животни – от първото писмо до Хогуортс до последната битка за съдбата на магьосническия свят.

16:36 - 18.09.2024
Бизнес

Лихвите по депозити достигнаха 3,5% в приложението на tbi bank

Инфлацията вече не "яде" спестяванията

14:13 - 18.09.2024