Демерджиев: Работи се по версия, че Ангел Христов е бил вкаран мъртъв в страната Снимка: © Булевард България

ДНК тест е потвърдил самоличността на Ангел Христов, утре предстои да се извърши и аутопсия, която да установи причината за смъртта му. Вече е ясно, че той не е преминал границата със свой документ за самоличност. Една от работните версии дори гласи, че той може изобщо да не е влязъл жив в страната, а само тялото му да е било само транспортирано дотук.

Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев пред журналисти. От думите му става ясно, че смъртният акт за Ангел Христов е бил издаден от служител на Община Дупница, без да бъде уведомена полицията. В него се посочва, че уведомяването за кончината е било направено на 3 юни в 8.00 часа сутринта.

Как и кога е влязъл в България близките му дават противоречиви сведения. Информацията за полет от Дубай не е потвърдена, каза още министърът.

„Ще подчертая, за мен е странно, че нито при получаване на съобщението за смъртта, нито при издаването на смъртния акт, някой е уведомил полицията. Вследствие на нашата оперативна информация, че се готви погребението, ние намерихме тялото, закарахме го в София, сега вече се намира там и утре ще бъдат направени подробни изследвания. Днес се направиха такива, за да се установи самоличността и тя се потвърди“, коментира Демерджиев, цитиран от БТА.

Трупът на Ангел Христов вече е в София, няма данни към момента за насилствена смърт. Аутопсия ще бъде извършена в понеделник.

Демерджиев отрече имотът, където е пребивавал починалият, да е бил конфискуван от държавата. Допълни, че се полагат усилия да се установи дали на територията на България се намира и другият „брат“ – Пламен Галев.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024