Денков все пак ще се срещне с държавния секретар на САЩ заедно с Габриел

След недоволството на ГЕРБ за планираното работно посещение на премиера в САЩ, Николай Денков все пак ще се срещне с американски държавен лидер. Това обаче ще стане в Мюнхен.

Министър-председателят и вицепремиерът Мария Габриел ще се срещнат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, става ясно от прессъобщение на Министерски съвет.

Преди седмици се очакваше Денков да замине за официалното си посещение в САЩ. То обаче предизвика недоволството най-вече на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, който твърдеше, че се разхищават държавни пари. Впоследствие Денков се отказа от визитата и на нея заминаха само министрите на финансите, енергетиката и икономиката.

Разговорите между българското правителство и Антъни Блинкен ще се проведат в петък по време на Мюнхенската конференция по сигурността, която продължава до 18 февруари.

За 60-а поредна година събитието в баварската столица ще събере световните политически лидери, които ще разискват по най-належащите проблеми на международната сигурност.

Конференцията е смятана за една от най-важните по отношение на въпроси от сигурността. И тази година на нея ще участват редица държавни лидери, включително германският канцлер Олаф Шолц, вицепрезидентът на САЩ Камала Харис, както и президентите на Израел и Украйна. Представители на Русия и Иран не са поканени.

Очаква се основните теми, които ще бъдат обсъдени, да са свързани с продължаващата война в Украйна и конфликта в Близкия изток.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024