Христо Петров пусна ново парче, озаглавено "Депутата Христо", или както самият Ицо Хазарта го нарича, то е "един шансон за всички мои приятели" - безпощадна пародия на живота в 47 Народно събрание.

Още в началото, автентичният глас на председателката на бившата парламентарна група на ГЕРБ в бившия парламент Десислава Атанасова представя "народния представител Христо Петров". Малко преди това Хазарта е обещал да е "максимално кратък" и да се изкаже само "по начина на водене".

"Супер аматьор между професионалисти", казва Петров и продължава - "остави овцата да си избере лихваря".

"Сбъднах си мечтата да съм на заплата и от време на време да гепя нещо от децата ти", пее Хазара и докато се ориентирате кого има предвид се поява и първият персонаж, описан еднозначно в парчето на Хазарта - Бойко Борисов.

"Санирам и малко скъпо асфалтирам, тренирам с Реал Мадрид на стадиона, добре, че дъщеря ми е в Барселона. Целуни ръката на попа в манастир, целуни ръката и на великия везир". С последното Хазарта прави прехода към Ахмед Доган - "Дай му два милиона да проектира язовир и да пазиме етническия мир".

"Момчета, идвам да ви разваля банкета. Според мен за всичко е виновен лично депутата Христо", гласи припевът на песента, който вече е обърнат към "депутата Христо".

"Според мен за всичко е виновен депутата Христо. Ей го 8 месеца и вече нищо." След това Хазарта иронизира любимата тема на ГЕРБ за вдигането на цените на бензина, като казва, че първата му работа е била да вдигне бензина с лев. От надценката - "70 стотинки са за мен, а трийсетте ги нося лично на Асен".

Веднага след този се връща отново на Десислава Атанасова, която се появява като анимиран герой - "няма как да не спомена нещо за гласа, който лекува запек", а на заден фон се чува отново Атанасова, която фалцетно казва "Господин, Петров". Депутатката от ГЕРБ се е сдобила и със специално място в сърцето на Хазарта: "Шефке, много ме кефиш с тия твойте цайси, заклевам се при други обстоятелства - сеш'се".

Следващият уважен от твореца Христо Петров е Костадин Костадинов.

"В парламента май съм бил надрусан аз - каза го абстинентният към руски газ", нарежда Хазарта, като се обръща към лидера на "Възраждане" не с име, а с просто "Копейка".

"Копейка, каква е твоята прогноза, твоите хора ще се фраснат ли четвърта доза? Догодина обещавам да не те тормозя. Дай ми 20 гласа да легализирам коза, ш'си траем. Красива резиденция, знаем. Обичам възрожденци под наем. Последно, кажи честно, мон амур, толкоз ли е вкусен тоя руски шнур?".

По-нататък парчето продължава и по-остро - "поздрави" има не само за Костадинов, но и за Тошко Йорданов.

"Ей, бройлер, ще ти купя бойлер. Нека ти помогна, стига с тая мизерия. Това е една мистерия - как успя да го поемеш целия едновременно и на Дългия, и на Дебелия?", пита той, за да се чуе за трети път гласът на Десислава Атанасова: "Груба и просташка демонстрация", казва тя.

Абсолютно съм съгласен, съгласява се Хазарта и завършва: "Мойта - лесна. Има аерогара. Трудното е да напишеш коментара. Затова нека сам изям кафявата попара във държавата на двамата шопара".

В клипа на "Депутата Христо" участват и актьорите Йорданка Йовева и Стефан Мавродиев.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Путин призна независимостта на Запорожка и Херсонска области, ООН осъди референдумите

Очаква се Путин да говори днес, след което да се присъедини към празничен митинг на Червения площад

"Тренд": ГЕРБ е на 9,3% пред ПП, "Възраждане" са трети

Според "Тренд" 13,9% от имащите право на глас ще упражнят това право в полза на "Възраждане"

Топовни салюти за Илхам Алиев в София - прелюдия към старта на гръцкия интерконектор

Румен Радев посреща президента на Азербайджан днес, очакват се разговори за газа

КЗК: "Лукойл България" злоупотребява с монопола си в горивата

Нарушенията са в пазара на горива на едро, твърди антимонополната комисия

Финландия затваря границите си за руски туристи от полунощ

Руските туристи вече не могат да посещават Финландия, която им служеше за "входна врата" към ЕС.

Димитър Стоянов: Тежко въоръжение, докато съм министър аз, няма как да дам

Ресорният министър заяви, че няма как да погаз решение на парламента, касаещо военната помощ за Украйна

Никола Минчев: Искам хората да знаят, че промяната ще е трайна - дори в най-трудния район

"Държа на уважението към Народното събрание - като юрист и като гражданин"