Десислава Атанасова: За мнозина в ГЕРБ Делян Добрев е "положителният герой"

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова даде да се разбере, че партията не се е примирила с ролята си в новото управление и не дава "кредит на доверие", а само време на правителството на акад. Николай Денков.

Пред bTV Атанасова защити своя вот "за" правителството, като обясни, че това е бил единственият изход от парламентарната криза.

В същото време, тя обяви, че е направила "голям личен компромис" заради критиките си и претенциите към персоналния състав на кабинета - като посочи Асен Василев поименно.

"Делян Добрев не го направи и в очите на мнозина от нашите избиратели Делян Добрев е положителният герой, защото си отстоя мнението. Но аз гласувах за редовно правителство, защото сме го обещали на българските граждани. Гласувах и за Мария Габриел, която съм сигурна, че ще вложи усилия, решимост, знания да покаже, че България може да изглежда по различен начин", каза още Атанасова.

Тя определи съюза със ПП-ДБ като "категорично по-добър" формат за управление в сравнение с опцията на ГЕРБ да прави правителство със свой мандат и гласове от ДПС, БСП и ИТН.

Атанасова обаче ясно показа, че ГЕРБ не се чувства длъжна да гласува с ПП-ДБ по всички текстове, които влязат в Народното събрание - така както в сряда подкрепи Делян Пеевски за член на Конституционната комисия за разлика от втората група.

"Ние имаме теми, които са изведени като прироритет на това правителство - конституционната реформа, съдебната реформа, Шенген, еврозоната. Има теми, по които няма да имаме разбирателство и това е категорично ясно не само в 49 НС. Ние имаме някаква история", каза още тя.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024