Вселената на DC си има нов Супермен и той се казва Дейвид Коренсует Снимка: © Getty Images

Вселената на DC си има нов Супермен и той се казва Дейвид Коренсует. Новината беше съобщена по-рано тази седмица от американското филмово студио.

Ролята на популярния супергерой се счита за една от най-значимите в киното - поне това в Холивуд, и е била играна от редица звезди, включително Кристофър Рийв и Хенри Кавил. А сега костюмът на Супермен ще бъде облечен от 29-годишният Коренсует, който не толкова много зрители познават. Той ще си партнира с носителката на награда "Еми" Рейчъл Броснахан, която ще се превъплъти в известната роля на Луис Лейн.

Новината за избора им идва след месеци на слухове и редица прослушвания за това кой точно да оглави филма "Супермен: Наследство", който предстои да излезе на 11 юли 2025 г. Филмът ще постави началото на нова вселена на DC, ръководена от Джеймс Гън, който е режисьор на трилогията на Marvel "Пазителите на галактиката" (Guardians of the Galaxy).

Кой е новият Супермен?

Дейвид Коренсует е роден във Филаделфия и се запалва по киното още, докато е дете, като участва в различни пиеси. Израства в семейство на адвокати, но баща му има опит и в актьорското майсторство.

Първоначално се снима в няколко големи заглавия, но с предимно малки роли, включително сериалите "House of Cards" през 2018 г. и "Elementary". Прави пробив с участията си в продукциите на Райън Мърфи - "The Politician" и минисериалът "Hollywood", където е и изпълнителен продуцент.

Най-голямата му роля обаче изглежда тепърва предстои. В интервю за изданието "Entertainment Weekly" през 2019 г. Коренсует признава, че често го оприличават на Хенри Кавил - последният човек, изиграл Супермен в пълнометражен филм и споделя, че една от неговите цели е да получи именно тази роля.

"Бих се радвал да видя някой да направи оптимистичен, ретроспективен образ на Супермен. Обичам загадъчния и тъмен образ на Хенри Кавил, но бих се радвал следващият (Супермен) да е много по-ведър и оптимистичен", казва актьорът.

Самият Кавил трябваше се завърне в тази си роля за новия филм, заради което напусна и хитовия сериал на Netflix "The Witcher". Но през декември звездата обяви, че режисьорът и продуцентите на "Супермен:Наследство" са му съобщили, че това в крайна сметка няма да се случи.

Новият филм ще постави началото на нова ера за филмите на DC, които в момента страдат от поредица слаби резултати в боксофисите. Миналогодишният "Черният Адам" (Black Adam) с Дуейн Джонсън в главната роля спечели 383 млн. долара в световен мащаб от съобщен бюджет от 200 млн. долара, а по-рано тази година "Шазам! Яростта на боговете" (Shazam: Fury of Gods) събра само 133 млн. долара в световен мащаб при бюджет от 125 млн. долара.

Излизането на последния филм на DC - "The Flash", този месец също предизвика разочарование, като той се представи по-слабо в САЩ и други части от света. Съобщава се, че в крайна сметка Warner Bros може да загуби около 200 млн. долара.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024