Ди Каприо влиза в ролята на религиозен водач, принудил близо 1000 души да се самоубият

Носителят на "Оскар" Леонардо Ди Каприо е на финалния етап от преговорите за главната роля във филм за Джим Джоунс. 46-годишният актьор ще се превъплъти в образа на противоречивия религиозен водач, който се превръща в подстрекател на едно от най-масовите самоубийства в историята, съобщават Variety и The Hollywood Reporter.

Изпълнителен продуцент и сценарист на лентата е Скот Розенберг ( „Да изчезнеш за 60 секунди“, „Джуманджи“), а проектът ще се снима от студиото MGM. Все още няма информация кога ще са снимките, няма и прогнозна дата за премиерата.

Филмът разказва историята на сектата, известна като Джоунстаун, която през 1955 г. е основана като редовна евангелистка църква. Неин създател и вдъхновител е пасторът Джим Джоунс, който учи последователите си на принципите от философиите на Карл Маркс и им внушава, че Исус Христос е бил комунист.

Последователите на Джоунс са опиянени от харизмата и от твърденията му, че има способности за изцеление чрез вярата, но пасторът е описван като манипулатор, който не приема чуждото мнение и не позволява никой да му противоречи. Той принуждава членовете на "паството" взаимно да се следят и да му докладват за прегрешения, а напускането на църквата определя като „огромен грях“.

През 70- те години Джоунс вече открито се противопоставя на традиционното християство, а през 1973 година създава свой град в Гвиана, Южна Америка, наречен Джоунстаун - комуна в джунглата, в която хората от паството трябвало да се трудят по цял ден, за да я облагородят.

През 1978 г. властите започват разследване срещу него и църквата му по свидетелства за финансови престъпления. Джоунс отговаря с масова молитва, на която събира над 1000 души.

Проповедникът убеждава последователите си да се самоубият, за да намерят мир и покой, призовава ги да отнемат и живота на децата си. 918 души умират по време на „масовата молитва“, като изпиват плодова напитка, смесена с цианид. Сред жертвите има и 304 деца, които са заведени на „събитието“ от родителите си. Хората, които са отказали да изпият отровата, са разстреляни от хора на Джоунс.

Самият Джим Джоунс също умира в този ден. Намерен е прострелян на верандата на къщата му. И до днес не е ясно дали е бил убит, или сам е сложил край на живота си.

В кариерата си до момента 46-годишният Леонардо ди Каприо е изиграл мнозина исторически фигури – директора на ФБР Джей Едгар Хувър във филма "Дж. Едгар", фалшификатора Франк Абигнейл в "Хвани ме, ако можеш", авиационния пионер Хауърд Хюз в "Авиаторът", предприемача Джордан Белфорт във "Вълкът от Уолстрийт".


Всичко, което знаем за предстоящия Stranger Things 4 до този момент Всичко, което знаем за предстоящия Stranger Things 4 до този момент

Принцесата с кецовете: Chanel облече Кристен Стюарт като Даяна Принцесата с кецовете: Chanel облече Кристен Стюарт като Даяна

"Северните води": Новият сериал с Колин Фарел по HBO GO "Северните води": Новият сериал с Колин Фарел по HBO GO



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Владислав Панев напуска "Зелено движение", на изборите ще застане зад ПП-ДБ

Панев отхъврли критиките, че зелените политики не са били достатъчно застъпени

19:22 - 16.04.2024
Важно днес

ДАНС две години разследвала контрабанден канал, но се притеснявала от теч на информация

Председателят на агенцията беше изслушан в комисията "Митници"

17:25 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

17:20 - 16.04.2024
Важно днес

Калин Стоянов е завел SLAPP дело срещу журналисти от разследващия сайт BIRD

Заведеният граждански иск за клевета на стойност 65 000 лева

16:22 - 16.04.2024
Важно днес

Главчев сменя втори министър, Кирил Вътев напуска Министерството на земеделието

Преди ден Главчев смени и министъра на външните работи

16:04 - 16.04.2024