Директорът на "Пирогов" за случая Емин: Камерите са без звук, но шестима души са потвърдили вербална агресия Снимка: © Getty Images

Записитите от камерите в "Пирогов" нямат звук, но обясненията от шестима души от медицинския персонал на лечебното заведение са потвърдили вербалната агресия от страна на Мустафа Емин, стана ясно от думите на директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров пред bTV.

Съветникът в Министерството на отбраната (МО) беше обвинен в арогантно поведение, с което искал да се възползва от служебното си положение, за да прегледат детето му с приоритет, показала проверката в лечебното заведение.

Д-р Димитров обясни, че лично е взел решението информацията за това да бъде оповестена чрез препубликуване на пост от личната facebook страница на медицинска сестра в "Пирогов".

Той обясни, че не е искал случаят да се политизира и няма представа как инфрмацията за скандала със съветник на министър Тодор Тагарев е стигнала и до РИА "Новости".

"Не съм руски агент, никога не съм бил в Русия, син съм на човек, който е лежал в лагери", каза д-р Димитров.

По думите му, ако министърът на отбраната иска достъп до резултатите от проверката, той трябва да изпрати писмено искане, каквото до момента не било постъпило.

Директорът на "Пирогов" разказа хронологично какво се е случило след проверката. Този път назова Мустафа Емин с инициали, за да спази разпоредбите на GDPR за защита на личните данни.

По думите му, след като минава триаж, за да се види състоянието на детето на Емин, то е насочено към шокова зала, за да се направи шев на раната му.

"В този момент там има други деца, едно от които трябва да се шинира. Когато идва реда на Емин, идва дете с опасност за живота заради загуба на кръв. Първа помощ на другото дете продължава 1 час и 20 мин. Според правилата, когато има такъв случай в шокова зала, друго дете не се допуска", обясни д-р Димитров и утчони, че е гледал лично кадрите - през това време децата навън в коридора си играели.

Камерите не записват звук. "Вижда се изнервяне от страна на господина и майката и те започват да звънят на шокова зала. 3 пъти прекъсват работата на лекарите в шокова зала, като единият път е 7 минути. Показания за вербалната агресия от страна на Емин са взети допълнително от екипа. "Шест човека с подписите си и имената си застават под думите си, че Мустафа Емин е заплашвал с министъра на здравеопазването", каза Димитров.

По думите му, Емин се връща за да поиска документацията по случая, защото казва, че иска да знае имената на всички замесени, за да стигне случката до здравния министър.

"Никъде в разговорите не е намесвано Министерството на отбраната", каза директорът на "Пирогов".

По думите му единствено етичната комисия на "Да, България" е поискала информация по случая. "Никой не се е свързал с мен, нито от МЗ, нито от МО", каза Димитров.

Преди ден бившият министър на здравеопазването, сега депутат от ГЕРБ Костадин Ангелов публично обяви, че също е изискал и прочел документите, публикува факсимилета със заличени имена и поиска незабавно уволнение на Емин от военното министерство.

Тагарев: Версиите за случилото се в "Пирогов" се разминават много съществено


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Безпрецедентно фиаско за председателя на долната камара на Конгреса

Лобито на Тръмп в Камарата на представителите свали ръководителя ѝ

07:37 - 04.10.2023

21 души загинаха при тежка автобусна катастрофа в Италия

Пътниците са били туристи, има и непълнолетни

07:13 - 04.10.2023

70-годишен мъж е прострелян при заложническа криза в с. Вълково

Похитителят е освободил заложниците си след часове на блокада

00:39 - 04.10.2023

Флоренция забрани нови апартаменти за Airbnb в центъра на града

Местните власти се опитват да освободят повече жилища за местните жители в града

18:00 - 03.10.2023

Прегръдка между две лекоатлетки се оказа обект на цензура в Китай

Снимка с две спортистки беше цензурирана, но не заради трогателния момент на жените - а заради номерата върху техните екипи

17:04 - 03.10.2023