Димитър Георгиев (ДАНС) и Атанас Атанасов (Държавна агенция "Разузнаване") са прекратили дългосрочните си неплатени отпуски и са направили опит да се срещнат със служебния премиер ген. Стефан Янев.

Той обаче е отказал да ги приеме заради "натоварената програма около заседанието на Министерски съвет", стана ясно от думите на говорителя на кабинета Антон Кутев. На заседанието е взето решение за смяна на всички областни управители в страната с изключение на четири области - информация за новите назначения се очаква в близките часове. 

Според информация на Нова ТВ - председателят на ДАНС Димитър Георгиев е подал оставка. Все още се очаква официално потвърждение. 

Георгиев и Атанасов бяха атакувани от служебния вицепремиер Бойко Рашков в понеделник, който разкри, че масово директорите на службите за сигурност са си пуснали неплатени отпуски със срок до месец септември. Рашков осъди поведението им като безотговорно и коментира, че службите са се "самообезглавили" в момент, в който би трябвало да работят най-усилено. 

И двамата бяха поканени от Стефан Янев на среща преди седмица, но са отказали да се явят

Според "24 часа" - двамата ръководители на ДАНС и ДАР днес едновременно са подали молби за спиране на неплатените отпуски, но въпреки това служебният премиер е отказал да разговаря с тях. 

"Интересна драматургия се разви около началниците на службите за сигурност. Доколкото знам, те бяха поканени още миналата седмица, на която те не се отзоваха. Тъй като държавата и службите трябва да рабоят, премиерът работи с техните заместници. Днес те са дошли за среща с премиера, но не е била възможна срещата заради натоварената програма. Можеше тази драматургия да бъде изработена по-добре от тяхна страна, ако бяха дошли на среща миналата седмица. Работата със службите върви добре", каза Антон Кутев на брифинг пред журналисти. 

Той каза, че до момента няма взето решение за тяхното освобождаване. Преди ден обаче Бойко Рашков даде сигнал, че не може да работи с ръководни кадри на служби, под чийто надзор са извършвани престъпления заради нерегламентирано използване на специални разузнавателни средства. 

Бойко Рашков след обвиненията към водещите на "Тази сутрин": Просто съжалявам

Бойко Рашков: Държавата е без шефове на службите за сигурност, взели са неплатени отпуски до септември


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Корнелия Нинова смята да се ваксинира, когато ѝ "изтекат антителата"

Лидерът на БСП прекара коронавируса два пъти

Предизборен дебат или "шоу": bTV изгони Луна от студиото, Волен Сидеров напусна демонстративно

Дебатът между Луна, Сидеров, Александър Томов и Николай Малинов се превърна във фарс

Джеймс Бонд не умря от ваксината

Всеки разболял се антиваксър по естествен път ще става закъснял проваксър – такъв е природният кръговрат

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19