Днес започва гласуването във вътрешните избори за евровота на "Да, България" Снимка: © "Да, България", Facebook

Днес започва гласуването във вътрешните избори на "Да, България" за подредбата на кандидатите на партията в окончателните листи за вота за Европейски парламент. Членовете на партията ще имат 3 дни, за да гласуват чрез мобилно приложение или по пощата за деветимата кандидати, които бяха номинирани от местните организации.

"Да, България" е единствената партия, която направи пълноценна вътрешна кампания за излъчване на кандидати за Европарламента. Тя премина през редица срещи с членовете на партията в 23, 24 и 25-и избирателни райони в София, Пловдив, Бургас а вчера се проведе и заключителният дебат между кандидатите в София пред храма “Св. Седмочисленици“", съобщават от партията.

Номинираните са:

  • Алина Добрева - От 9 години е експерт в Изследователския център на Европейския парламент по тема бюджет. Учила е и е работила в Унгария, Англия, Италия и Белгия. Участвала е в кампаниите за електронно гласуване и гласуване зад граница. Учредител е на "Да, България и член на Националния съвет"
  • Богомил Георгиев - завършил е фармация в Хайделберг, след което е работил в болница и в аптека. През последните пет години работи за международна компания, в която ръководи проекти за създаване на нови лекарства на европейско ниво.

    Като учредител, а по-късно и като председател на "Да, България - Лозенец" Георгиев е организирал по няколко пъти в месеца срещи, "които скъсяват дистанцията между граждани и политици" се казва в представянето му. Ако стане част от Европейския парламент, ще се включи в комисията по обществено здраве.

  • Дилиян Манолов - Манолов е доктор по психология. Повече от 5 години работи в програми на ООН на най-високо международно ниво. Като психолог, човек с медиен опит, както и като незрящ, се е включвал в дейности, които се обръщат към науката и предприемачеството като основни двигатели за бъдещето. Негови приоритети в европейския парламент ще бъдат дигиталните политики, информационната сигурност и овластяване на хората с увреждания и младите хора като център на науката и правенето на бизнес.

  • Димитър Димитров - 32 годишният Димитров е завършил международни отношения в Лондонското училище за икономика и политически науки с фокус върху противодействие на руската външна политика и радикалните ислямистки организации.

    Работил e като младши изследовател в Центъра за изследване на демокрацията, съветник в Министерството на външните работи и редактор в медии за култура и позитивна журналистика. Бил e български младежки делегат към ООН и стипендиант на Държавния департамент и Community Solutions Program, чрез които става съавтор на образователен проект за трансформация на градската среда и учене чрез преживяване. Има опит в екскурзоводството, писането на книги и създаването на един от най-успешните музеи в сърцето на София.

    От година и половина е в екипа на “Да, България” като сътрудник на народните представители и част от общинските съветници по външнополитически и комуникационни въпроси. Занимава се също с образователна и културно-интеграционна дейност в подкрепа на украински бежанци в България.

  • Елисавета Белобрадова - Белобрадова е завършила право в Софийския университет и специализация към университета в Кеймбридж. Социален предприемач, специалист по медиен маркетинг и артист. Народен представител от “Да, България” в последните 4 парламента. Нейни приоритети са поставяне на България в центъра на европейските интереси като най-стратегическата страна на Балканите и поле на битка между демокрацията и руското влияние.

  • Живко Димов - Освен мнобобройните избирателни кампании в последните години, като член на „Да България“ от около три години е силно анагажиран в местни инициативи като тази за парк „Бояна“. Гражданска инициатива, която е организирал, е свързана с международна конференция за популяризиране на теснолонейката в България."Тази тема е близка до сърцето ми, тъй като съм родом от Септември и смятам, че теснолинейката е олицетворение на потенциала, който имаме, но и нуждата от смелост и правилни инвестиции, за да превърнем в България от догонваща страна в лидер", споделя той.

  • Мирослав Дачев

  • Силвия Атипова - Атипова e писателка, представена от международната литературна агенция „Дарли Андерсън“ и маркетинг мениджър. Магистър по творческо писане и специалист по „Компютърни технологии в графиката и мултимедията“. Живяла е във Великобритания, в момента живее в Белгия. Силвия е учредител на „Да, България“, основател и председател на МО Брюксел. Организатор на изборни секции извън България. Инициатор на събития за Украйна, срещи с депутати на „Да, България“ и разследващи журналисти в Белгия.

  • Стефан Тафров - Завършва журналистика, съосновател на СДС и в. “Демокрация“, външнополитически съветник на президента Желев, два пъти заместник-министър на външните работи в двете „сини“ правителства. Посланик на България в Италия, Великобритания, Франция и два пъти в ООН, включително по време на членството на страната ни в Съвета за сигурност на ООН. Народен представител в 46-ото Народно събрание, заместник-председател на външнополитическата комисия и член на Комисията по европейските въпроси. Говори английски, френски, италиански, испански, полски и руски. Бори се за човешки права и срещу комунизма, за европейска България още като член на неформалните сдружения през 80-те години. Работи активно като дипломат за присъединяването на страната ни в НАТО и ЕС и нейно достойно място в света и Европа.

По подобен начин бяха избрани кандидатите за евродепутати преди пет години за общото явяване на „Да, България“ с ДСБ и „Зелено движение“ в рамките на коалицията „Демократична България“.

„Демкократична България“ ще се яви на изборите „2в1“ през юни заедно с „Продължаваме промяната“


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов обяви "позитивна кампания" и вкара в действие името на Алексей Петров

Лидерът на ГЕРБ влезе в ролята на рекламно лице на партията

18:42 - 29.04.2024
Живот

Бритни Спиърс ще плати милиони на баща си, за да сложи край на делото за попечителство

Звездата твърди, че не е получила "справедливост" в съдебния процес

18:31 - 29.04.2024
Текстове от партньори

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution

17:59 - 29.04.2024
Европейски дневници

ЕС се готви да разследва Facebook и Instagram, включително за прокремълска пропаганда

ЕС ще проверява работата на Meta с руската дезинформация в социалните ѝ мрежи

17:23 - 29.04.2024
Технологии

Институтът за Big Data в СУ ще черпи опит за високи технология от Япония

Той ще си сътрудничи с университета в град Цукуба

16:40 - 29.04.2024
Важно днес

Ердоган с важно послание към НАТО, подкрепи Марк Рюте за генерален секретар

Нидерландският премиер е сочен за фаворит за поста на Йенс Столтенберг

15:21 - 29.04.2024
Важно днес

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса с подписите за "Корал"

Прокуратурата призна, че от август 2023 г. се занимава с казуса

14:32 - 29.04.2024
Важно днес

"Политиката може да е брутална". Най-младият първи министър на Шотландия подаде оставка

Хумза Йосаф положи клетва точно преди 13 месеца

14:17 - 29.04.2024