Доброволците прекратяват мащабните търсения на Александър от Перник до намирането на нова следа Снимка: © Община Перник

Доброволците прекратяват мащабните издирвателни търсения на изчезналото дете от Перник. Това съобщи в интервю пред БНТ Станислав Фердов, председател на Български студентски съюз и координатор на една част от доброволците.

Причината за решението е липсата на следи, тъй като вече седми ден полицията с помощта на хеликоптери и термокамери, монтирани по коли и дронове, се опитват да намерят 12-годишния Александър. Той изчезна в петък около района на пернишката болница Профилакториум. Оттогава в издирването му се включиха хиляди доброволци, но все още няма следа от момчето.

Фердов каза, че ще очакват инструкции от полицията и имат готовност отново да се включат отново в търсенето, ако се намери гореща следа.

В сряда стана ясно, че окръжната прокуратура в Перник е призовала на разпит майката на детето, която живее във Великобритания и не се е прибирала в България от лятото на 2020 г.

Междувременно доброволци изразиха недоволство от това как протича търсенето. Те подозират, че получават и грешни сигнали от бащата на изгубеното дете.

"Всеки ден ставаме все по-малко и по-малко. Идват неподготвени хора. Нямаме никакви сведения накъде да ходим, къде да го търсим. До момента сигналите от бащата бяха от врачки. Нищо смислено. Навсякъде сме ходили, където врачка е казала”, каза пред Нова телевизия един от участващите в акцията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук: