Доган обвини всички в появата на феномени в политиката и призова за "събуждане от летаргията" Снимка: © ДПС Пресцентър

Ахмед Доган обвини всички граждани на България в появата на "подобни феномени, които се хранят от властта, парите и страха". В обръщение, под формата на писмо, Доган призовава за "отнемане на тази „хранилка“ в името на нашата обща свобода и сигурност. В името на мира!".

Припомняме, че Делян Пеевски беше номиниран за председател на ДПС именно от Доган след оставката на предишния лидер Мустафа Карадайъ. Тогава основателят на Движението нарече Пеевски "феномен" в политиката. Малко след това почетният председател размисли и даде нова формула преди конференцията на партията - председателите да са двама и за такъв да бъде избран и Джевдет Чакъров. Последният остана на страната на Доган след разцеплението в ДПС.

"Политическото напрежение, което всекидневно се задълбочава пред очите ни, вече не е нито вътрешно партиен проблем на ДПС, нито е етнически, то вече се превърна в национален въпрос. Лежерното махане с ръка, съчетано с изрази от рода на „това е техен проблем, нека да си го решат сами“, ми събуждат емоционални и мисловни асоциации преди 40 години… Проблемът не е породен от мюсюлманите в България, и неговото разрешаване не е само наша отговорност! Кой и как е създал определени тъмни политически субекти, не е тема на предизборна кампания, а на необходим обществен дебат, съчетан с ангажименти на компетентните държавни органи", заявява Доган.

По думите му "липсата на Справедливост е следствие от частично превзетата държава: прокуратура, съдебно производство, силови органи".

Преди дни прокуратурата погна Джейхан Ибрямов - близък до Ахмед Доган човек. Кандидат-депутатът и народен представител от 50-ото Народно събрание от ДПС-Доган беше арестуван с белязани 100 хил. лв.

Почетният председател на ДПС определя предсрочните парламентарни избори на 27 октомври за "съдбоносни" и призовава за събуждане от летаргията.

"Явно е дошло време да се събудим от летаргията и да поемем личната си тежест за свободата ни и за сигурността на идните поколения. Но преди всичко трябва да се освободим от Страха. А има само един начин да го направим: да тръгнем срещу субекта, който го провокира! Страхът е необходимо чувство за нашето оцеляване, както вярата, надеждата и любовта, както ревността и завистта… Не се страхувайте от Страха! Управлявайте го!", обръща се към нацията Доган.

"В него е заложена огромна еволюционна енергия, която впоследствие се превръща в отрицание, омраза и гняв… Когато духът на Страха се освободи от „бутилката“, стават радикални промени в обществото. Готови ли сте да го направим?", се казва още в писмото на почетния председател.

Биршен Ибрямова: Пеевски е човекът, който много обича да се страхуват от него. И това прави в момента

Обвиняем за данъчни престъпления е основният свидетел срещу Джейхан Ибрямов


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Грета Тунберг е в България

Това става ясно от пост на предприемача Хари Аничкин

20:29 - 20.10.2024
Важно днес

Влак блъсна човек край Трявна, движението е преустановено

Движението на железопътния транспорт по линията е преустановено

17:43 - 20.10.2024
Важно днес

Германия предотврати терористична атака срещу израелското посолство в Берлин

Задържан е поддртжник на терористичната организация "Ислямска държава"

15:09 - 20.10.2024
Политика

Доц. Киселова за плагиатството и правото: ГЕРБ нанесе сериозни поражения в науката

"Булевард България" разговаря с доц. Киселова броени дни преди седмите поред предсрочни парламентарни избори.

13:32 - 20.10.2024
Живот

Икономическа полиция погна Любомир Жечев заради филма му за "Исторически парк"

Създателят на съдържание в Youtube Любомир Жечев е подложен на сериозен натиск заради дистрибуцията на филма си за "Исторически парк"

13:28 - 20.10.2024
Живот

Сузана Сарксян, която предизвика истински фурор в "Стани богат"

Трудно е да сте пропуснали името Сузана Сарксян, ако имате социални мрежи

10:32 - 20.10.2024
Важно днес

Кметски избори в Омуртаг и в още 16 места в страната

Изборите за нов кмет на Омуртаг ще се окажат първото изпитание за ЦИК и за битката за надмощие между двете крила на ДПС

08:58 - 20.10.2024