Допуснаха до конгреса и шестимата кандидати за президент на БФС, Михайлов е издигнат от най-много клубове

И шестимата кандидати за президент на БФС са допуснати до участие в конгреса, който ще се проведе на 12 октомври.

От Българския футболен съюз съобщиха, че са разгледали внесените предложения и нямат претенции към нито едно от тях. В битка за президентското място ще влязат настоящият управляващ Борислав Михайлов, основният му конкурент Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев.

Михайлов, който оттегли оставката си преди няколко месеца и направи противоречиво завръщане, е издигнат от най-много клубове – 19. Кандидатурата на Бербатов е подкрепена от 8 клуба, сред които „ЦСКА София“, „Берое“ и „Пирин“ (Благоевград). Останалите кандидати са издигнати от по един отбор в системата на БФС.

Порточанов е бивш президент на „Нефтохимик“ (Бургас), Дражев е бивш собственик на „Черноморец“ (Бургас), Христов - спонсор на “Марица” (Пловдив), а Захариев е мениджър.

„Комисията за подготовка на конгреса, приемайки че са налице някои малозначителни процедурни нарушения, установени по представените от клубовете документи, в духа на феърплея, реши да бъдат представени пред конгреса и 6-те издигнати кандидатури. Комисията с председател Емил Костадинов ще представи своя доклад пред делегатите на 12.10.2021 г.“, обявиха БФС в сайта си.

До конгрес на 12 октомври се стигна след няколко опита на Борислав Михайлов и ръководството на съюза да насрочат изборите чак за 2022 г., след изтичането на мандата на бившия вратар. Той първоначално не прие подписката на клубовете, искащи конгрес, инициирана от Бербатов, но след жалба на бившия нападател пред Софийския градски съд бе задължен да организира вота.

На конгреса ще се избере президент на БФС с 4-годишен мандат.


Изгубени в превода: БФС интерпретира грешно "приятелското" писмо на УЕФА, сигнализира Бербатов



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024