ДПС към ГЕРБ: Решаваме ще подкрепим ли кабинет във вторник. Всичко друго са лъжи и манипулации

"Откровени лъжи и манипулации с оглед на собственото им оцеляване" - с тези думи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ реагира във фейсбук по адрес на "мнения на партии и партийци, които говорят от името на Движението на тема ще подкрепи ли то правителство с мандата на ГЕРБ и с премиер проф. Николай Габровски.

Поводът за острата реакция на Карадайъ са думи на депутата от ГЕРБ Радомир Чолаков пред БНТ по-рано днес. От интервюто му се разбра, че проектокабинетът, който Габровски ще представи в понеделник пред президента Румен Радев, може да разчита на подкрепа от ДПС.

"На всички онези, които си позволяват да говорят от името на ДПС, заявявам, че решението как Движението ще постъпи спрямо предложения от проф. Габровски кабинет, ще бъде взето от ръководния колективен орган на партията – Централното оперативно бюро. То заседава във вторник", обяснява лидерът на ДПС във фейсбук.

Той казва, че по време на срещата с кандидата за министър-председател проф. Габровски в петък от партията "ясно и категорично заявихме: подкрепата на ДПС зависи от приоритетите на проектокабинета, от програмата, която той ще предложи и от персоналния състав".

Към момента имена не са представени, като друг представител на ГЕРБ - Делян Добрев - не отрече вероятност в списъка да попадне бившия военен министър от правителството на Кирил Петков - Драгомир Заков. Реакция от самия Заков засега няма.

Проф. Николай Габровски ще върне мандата на Румен Радев в 10,30 ч в понеделник. Тогава ще стане ясно и кои са хората, предложени за министри. Очакванията са проектоправителството да влезе в пленарната зала на Народното събрание в сряда. От ГЕРБ твърдят, че неврохирургът сам избира екипа си и "за първи път в историята" правят опит за съставяне на кабинет от експерти, а не от партийно обвързани хора.

радомир чолаков, герб Преди връщането на мандата: ГЕРБ заговори за подкрепа от ДПС и министър на Кирил Петков в проектокабинета


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Няма да се откажем, нито ще се предадем

ПП-ДБ се регистрираха в ЦИК за изборите на 9 юни

12:31 - 24.04.2024
Живот

Олена Грицюк - бежанката от Чернигов, която преведе "История Славянобългарская" на украински

Архитектката сама превежда и оформя Паисиевото издание

11:48 - 24.04.2024
Важно днес

Не МВР, а bTV разпространи още кадри от инцидента с журналиста Димитър Стоянов

И те обаче поставят въпрос дали конфликтът не започва по-рано

11:25 - 24.04.2024
Важно днес

"Зелено движение" даде заявка за своя парламентарна група в новия парламент

Партията се регистрира самостоятелно за участие в изборите на 9 юни

11:24 - 24.04.2024
Важно днес

Денков: Заради ГЕРБ и ДПС губим пари по Плана за възстановяване и устойчивост

Докато не се реализират реформите, които се изискват по ПВУ – плащания няма да има

09:31 - 24.04.2024