ДПС ще говори за управление "с всеки, който е отговорен": "Не е време за прищевки" Снимка: © Стопкадър bTV

ДПС отвори валенциите си за участие в управлението към всеки, "който е отговорен". Без да назовава партии.

"Българските граждани не овластиха никого да има мнозинство и еднопартийно да управлява. Шапката на всички кризи е политическата криза, тя трябва да се реши първо. Нормалност и диалог, това е знакът, който дадоха българските граждани. Те гласуваха да се търсят решения на проблемите. Най-важната тема е тази - да има диалог, да има нормалност", обяви председателят на движението Мустафа Карадайъ в централата на партията, която заема третото място на изборите според данните от паралелното. преброяване на социологическите агенции с около 15% подкрепа.

Първи резултати от изборите: ГЕРБ води пред "Промяната", ИТН е на ръба на 48 НС

На конкретен въпрос възможни партньори за бъдещо управление ли са ГЕРБ и "Демократична България", Карадайъ не даде конкретен отговор, но обяви, че "всички партии трябва да преододолетят егото, егоцентризма":

"Предизборните разделителни линии или предполагаеми съюзи остават в предизборния период. Когато има редовно избрано Народно събрание, мисля, че всички, които са отговори към преодоляването на кризите и решение на проблемите - с всеки от тях можем да говорим за стабилно мнозинство и управление", каза водачът на ДПС.

По думите му и нашите евроатлантически партньори също са притеснени от политическата криза, в която се намира България. "Ние трябва да носим отговорността, ситуацията изисква отговорност, а не прищевки и разделителни линии", добави той.

И повтори още няколко пъти за нуждата от диалог и връщане на "нормалността в политиката, с онази дефиниция, която даваме от 2016 г."

В последните дни на изборната кампания Делян Добрев от ГЕРБ също не изключи влизане на претовори с ДПС. Малко по-рано лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев обявиха, че ГЕРБ и ДПС са невъзможни коалиционни партньори.

Един от лидерите на "Демократична България" - Христо Иванов, сподели, че коалицията ще говори в следващите дни, когато са съвсем ясни изборните резултати.

Традиционно, Карадайъ благодари на хората в ДПС и на избирателите за това, че партията за пореден път отбелязва ръст на избори, "защото работим за нашите избиратели".

Делян Добрев - Лице в лице Делян Добрев отреди второто място на изборите на ДПС и даде заявка за преговори с тях


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024