ДПС оглави и спортната комисия в парламента, след като ПП оттегли номинацията на Радостин Василев Снимка: © Screenshot

Депутатът от ДПС Халил Летифов оглави Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в парламента, след като единственият му опонент - кандидатът от "Продължаваме промяната" Радостин Василев - оттегли номинацията си.

Летифов беше избран, като 123 депутати гласуваха "за", 58 бяха "против" и 8 се въздържаха. Кандидатът на ДПС беше подкрепен от депутатите от ГЕРБ-СДС, ДПС, БСП и "Български възход". Против гласуваха депутатите от "Продължаваме промяната" и "Демократична България", а "Възраждане" не участва.

Бившият министър на спорта от квотата на ИТН, а сега депутат от ПП Радостин Василев заяви от трибуната, че от партията му са взели решение да не участват в "тези кални битки" за власт и отново повтори, че председателското място в комисията не му е самоцел. Кандидатурата му бе блокирана два пъти миналата седмица - от ГЕРБ и ДПС.

"През последните 2-3 дни станахме свидетели на изключително грозни сцени, неразбираеми за българските граждани. Аз не желая да влизам в калните борби на ДПС и в задкулисие, което е далеч от тази сграда", каза той.

Въпросът кой ще оглави спортната комисия предизвика по-рано напрежение между ДПС и ПП. Двете партии си отправиха взаимни обвинения, след като Василев не беше избран за поста миналата седмица, въпреки че комисията е трябвало първоначално да отиде към ПП. В крайна сметка тя отиде при ДПС, а самият Василев каза, че аргументът за това е било "обаждане от президентството" и служебният министър на спорта Весела Лечева, срещу която той е подал сигнал в антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

Депутатът от "Продължаваме промяната" Радостин Василев, който не успя да оглави спортната комисия в парламента Радостин Василев: Водещо лице от ДПС ми каза, че трябва да се откажа от спортната комисия


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Сарафов и Цацаров пропускат заседанието на комисията "Нотариуса", депутатите изслушват само Гешев

Трима поканени адвокати също не се явиха пред депутатите

13:10 - 16.04.2024
Бизнес

Далсия е новото име на фирмата за топлинно счетоводство Бруната

Компанията разширява избора и качеството на услугата чрез изграждане на платформа от различни системи за управление и контрол на разходите за отопление

12:48 - 16.04.2024
Политика

Идва ли краят на лидерството на Матео Салвини?

Изправен пред спад в подкрепата сред избирателите си, лидерът на "Лига"  и настоящ заместник министър-председател на Италия Матео Салвини получи остра критика от основателя на партията - Умберто Боси

12:38 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

11:51 - 16.04.2024