Драгомир Стойнев: БСП спаси парламентаризма в България с избора на Вежди Рашидов Снимка: © Screenshot

С избора на Вежди Рашидов за председател на 48-ото Народно събрание БСП е "спасила" парламентаризма в България. Това каза депутатът от социалистическата партия Драгомир Стойнев в предаването "Панорама" по БНТ.

По думите му левицата е показала как трябва да се действа в "такава кризисна ситуация" и е защитила "обществения интерес за сметка на партийния".

"Всеки говори за консенсус в парламента, но никой не предприема реални действия. Всички говорят колко е хубаво да имаме правителство, но БСП направи тази първа крачка. Нашият лидер я направи. Очакванията са и другите политически сили да направят поне някакво минимално конкретно усилие, а не само на думи, за да можем да сформираме правителство в този парламент и да може да отговорим на очакванията на обществото", обясни той.

Според Стойнев обществото в момента очаква социална, икономическа и финансова стабилност. Той също така похвали партията за това, че са имали "едни от най-добрите правителства", които са постигнали "най-добрите политически резултати".

Депутатът от левицата за пореден път повтори позицията на БСП срещу предоставянето на оръжие за Украйна, като каза, че "трябва да мислим внимателно".

"Аз предпочитам България да помага на украинските граждани, отколкото България да помага на войната и да помага на смъртта. Това е принос, който правят всички български граждани с това, че ние помагаме директно, финансово и закриляме украинските граждани. На нас са ни такива възможностите", каза Стойнев.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Футбол и политика в стил "Орбан": "Газпром" преговаря да е спонсор на "Ференцварош"

Сделката не е официално обявена, но според унгарски медии е в напреднал етап

13:22 - 23.04.2024